Lelkészek szolgálják fel az ételt a házaspárok vacsoráján

két folyó közt

Állandó megújulásban. Ez a mottója az idei év Házasság Hete programjának. Hazánkban 2024-ben tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

látnak vendégül február 12-én a lelkészek.Különlegesnek ígérekzik a program Kiskőrösön, hiszen Tóth Tibor katolikus plébános kezdeményezésére, - aki egyébként az ötletet kecskeméti, korábbi szolgálati helyéről hozta magával -, megszervezték a házaspárok vacsoráját, a "Szerelem íze" címmel. A méltán jó hírnevet szerzett La'Róna Borbár és étterem ad otthont a nem mindennapi alkalomnak, ahol a kiskőrösi egyházak vezetői, lelkipásztorai tálalják fel az ünnepi vacsorát. Természetesen Isten igéje sem marad ajtón kívül, és az együtt töltött idő közös beszélgetésre, elmélkedésre is alkalmat teremt, túl azon, hogy a férjek, feleségek egymásra is időt, figyelmet fordítanak.  Lesz fotózásra alkalmas és érdemes szelfi fal és az egyes fogások között kapcsolatot erősítő, építő játékokkal színesítik a programot az egyházi vezetők.  A nagy érdeklődésre való tekintettel február 16-án egy új fordulót hirdettek, hiszen most pillanatok alatt megtelt az étterem. Közel ötven házaspárt látnak vendégül február 12-én a város lelkészei.  IDE kattintva elérhető a videós tartalom is.

 

 

 

 

 

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO