DINAMIKUSAN FEJLŐDŐ HELVÉCIA – MÉG ÉLHETŐBB KÖRNYEZET

közügyek zöld Bács-Kiskun TOP-fejlesztések
Idén rengeteg fejlesztést meg tudtak valósítani a településen.

Balogh Károly polgármester büszkén tekint arra, hogy a beadott pályázataik nagy része támogatásban részesült, így rengeteg fejlesztést meg tudtak valósítani a településen, ami által még élhetőbb környezetet tudnak biztosítani a lakosság számára. További fontos eredménynek tartja, hogy 2020-ban hitel felvétele nélkül gazdálkodott az önkormányzat, amely zökkenőmentesen működtette intézményeit, a lakosság minden rétegét tudták támogatni, illetve biztosították a közszolgáltatásokhoz való zavartalan hozzáférést.
Az idei év egyik legfontosabb fejlesztése az Egészségügyi Központ kialakítása volt, amely az egykori óvodaépület felújításával, két pályázat támogatásával valósult meg.
Nagy örömünkre szolgált, hogy a TOP „Iparterület elérhetőségének javítása Helvécián” című pályázati támogatással az első félévben megvalósult a Kiskőrösi út Széles köztől Kecskemét felé tartó 818,5 m-es szakasz szilárd burkolattal való ellátása – mondta a településvezető.
Ugyancsak egy TOP pályázati támogatásnak köszönhetően a gyalogosok védelme érdekében lakott területen megvalósult a település járdahálózatának megújítása és kiegészítése a legforgalmasabb szakaszokon.
A Magyar Faluprogram pályázati támogatásával is számos beruházást tudtak megvalósítani ebben az évben Helvécián. Többek között útjavítást valósítottak meg és karbantartási eszközöket is vásároltak, amelyek a közterületek karbantartását segítik, valamint egy új gépjárművel is gazdagodott a tanyagondnoki szolgálat.
Ugyancsak megtörtént az óvodaudvar zöldterületének fejlesztése, az öntözőrendszer kiépítése a területen.
Szintén a Magyar Faluprogram keretében, több mint 17 millió Ft támogatást kaptunk a Kiskőrösi úti orvosi rendelő felújítására, valamint eszközbeszerzésre, amiből orvosi eszközöket, bútorokat és informatikai eszközöket szereztünk be – mondta a polgármester.
Terveink között szerepel többek között a meglévő és újonnan kialakítandó telkek értékesítése, valamint az útjaink fejlesztése, karbantartása, annak érdekében, hogy az ideköltözni vágyóknak megfelelő környezet biztosítsunk – hangsúlyozta a településvezető.
Hozzátette: folyamatban van a „Piac fejlesztése Helvécián – a helyi termelők és termékek piacra jutásának segítése érdekében” című, TOP-os pályázatunk megvalósítása a Művelődési Ház mellett. Ehhez 50 millió Ft támogatást nyertünk, mellyel egy 500 m2-es csarnokot tudunk építeni.
Forrás: alfoldiregiomagazin.hu

További híreink

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO