AZ ÉV DOLGOZÓJA CÍMET KAPOTT KOLLÉGÁNK

„A munka szeretete tesz boldoggá...”

Az Év Dolgozója díjat azon munkatárs érdemelheti ki, aki egyedülálló teljesítményt nyújt az év során, munkáját példamutatóan végzi, és a munkatársakkal is kiváló kapcsolatot ápol, segíti, támogatja őket. Ez mind igaz kollégánkra, Mayer Andreára, a közgyűlési elnök titkárnőjére, aki idén elnyerte Az Év dolgozója címet, amelyet a megyei önkormányzat dolgozói titkos szavazáson választottak. Andrea 2007 novemberétől dolgozik a megyei önkormányzatnál, 2014-től pedig elnöki titkárnőként végzi a teendőit, segítve ezzel Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének munkáját.

 

- Az egyik legfontosabb dolog, amit bátyámmal a szüleinktől tanultunk, a munka szeretete – vallja Andrea. Elmondása szerint az teszi boldoggá, hogy segítheti az elnököt, a kollégáit, valamint a Megyei Önkormányzat partnereit a munkájukban. Hogy milyen sokrétű munkát lát el Andrea az önkormányzatnál, azt maga meséli el:

- Amikor elnök úr felkért erre a munkára, hát volt egy-két álmatlan éjszakám. Nem a feladattól ijedtem meg, hanem attól, hogy nem szerettem volna az a „filmekben látott hagyományos titkárnő” lenni, aki felveszi a telefont és kávét főz. A döntést nem bántam meg, a mai napig is szívvel, lélekkel teszem a dolgom. Munkám sokrétű, feladataim változatosak. Szervezem elnök úr programját, előkészítem számára az aláírásra váró dokumentumokat, kapcsolatot tartok a települések vezetőivel, az önkormányzat partnereivel. Részt veszek pályázatok lebonyolításában, rendezvények szervezésében. Nehéz mindent felsorolni. Többek között postát bontok, iktatok, leveleket írok, szerkesztem az önkormányzat weboldalát, a Facebook oldalát, ha kell akár cikket is írok. Ha az élet úgy hozza pénztáros vagyok, vagy akár sofőr. Alkalmanként könyvet írok, fotózok, de voltam már operatőr is. Készítek karácsonyfadíszt, karácsonyi képeslapot, díszítem a megye karácsonyfáját. Telefonokat kapkodok fel, kávét főzök. Lehetne még sorolni, mégis szinte lehetetlen. - mesélt munkájáról kollégánk.

Andreát boldoggá teszi az önkormányzatnál végzett munka, és az évek alatt sok-sok barátot, jó tapasztalatot szerzett a Megyeházán. Mint mondja, Rideg Lászlónál jobb főnököt elképzelni sem tudna, és hálás azért is, hogy sikerült kifejezetten jó kapcsolatot kialakítania a kollégáival. Nagyra értékeli munkatársait, különösen dr. Bankó Ágnest és Szűcs Tiborné Mártit, mivel úgy érzi, a kolléganői édesanyja mellett, munkahelyi anyukái voltak és azok még a mai napig is. Dr. Bankó Ágnes aljegyző is jó szívvel emlékszik vissza azokra a napokra, amikor közösen kezdték el a munkát az önkormányzatnál.

- A csupaszív és szorgalmas Andrea lelkülete és a munkához való viszonya az összes munkatárs hangulatát meghatározza, hiszen a közös munka alatt mindenki kap Andi vidámságából. - jellemezte Mayer Andreát az aljegyző.

A munka mellett kedves elfoglaltsága az olvasás, és nem telik el úgy nap, hogy ne olvasna legalább fél órát. Rejtvényfejtésben is jeleskedik, amelyet édesapja szerettetett meg vele. Mint mondta, kisgyerekként az írta az üres kockákba, amit édesapja mondott, és ez örök emlék marad számára.

Legújabb kedvtelése pedig a kosárfonás, amiben kiélheti kreativitását. A számtalan hobbi mellett a legjobb szabadidős elfoglaltságnak a családdal és a barátaival eltöltött közös időt tekinti. Vallja, hogy Császártöltés, Kecskemét, Bács-Kiskun megye az otthona.

- Nem költöznék el innen soha sehová. Ez tesz boldoggá. Valamint az, ha segíthetek, ha adhatok: mindig, mindenkinek, önzetlenül, akár erőmön felül is. - mesélt a díjazott az elhivatottságáról.

További híreink

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO