Új rendelő a régi helyen

Ápr. 11
2018

Napi 70-100 beteg várakozhat és gyógyulhat mostantól modern, megújult környezetben Csátalján. A település 18 060 000 forintos, vissza nem térítendő uniós forrást nyert el a felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztésére.

Az épület eredeti része az 1930-40-es években épült, s bár 1997-ben részben felújították, a komplexum mára működésileg gazdaságtalanná, energetikailag korszerűtlenné vált. A most elnyert támogatásból a következők valósultak meg: külső hőszigetelés-, nyílászáró- és burkolat cserék, álmennyezet felhelyezése, villamos hálózat felújítása, dolgozói öltöző kialakítása, eszköz- és bútorzat beszerzés, udvarrendezés, akadálymentesítés, hűtéstechnikai rendszer kiépítése. A felújításnak köszönhetően az orvosi ellátás a jövőben magas színvonalú, korszerű és élhető körülmények között folyhat mind az egészségügyi dolgozók, mind a betegek legnagyobb örömére.

A beruházás a TOP-4.1.1-15-BK1 – Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhívás keretében valósult meg.