A jó ötletekhez egy jó csapat is kell

Már. 02
2018

„Egy pályázatot nem csak megnyerni kell, hanem hatékonyan kivitelezni is szükséges.” Aktuális gondolat ez, hiszen a 2014-20-as fejlesztési időszak projektjei már javában a megvalósítási szakaszban járnak. A Széchenyi Programiroda és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a mai napon a Megyeháza épületében közös szakmai konferencia keretében adta át azokat a gyakorlati ismereteket, amelyek elősegíthetik megyénkben a sikeres projektmegvalósítást. A konferencia programjában helyet kaptak azok a szakmaterületek, amelyeken a pályázók nehézségekkel, problémákkal küzdenek.

A konferenciát Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, beszédében kiemelte, hogy először mutatkozott be közösen az a csapat, amely a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat koordinálásában a megyei projektek sikeres megvalósításáért felel. Ide tartozik a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft, a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft., a Bács-Kiskun Megyei Hivatal és Széchenyi Programiroda.

Papp Viktor, a megyei önkormányzat Fejlesztési Irodájának vezetője beszédében elmondta, hogy az iroda kiegészíti a fent említett Kft-k munkáját elsősorban a humántőke gyarapításával. Ezen belül a március 1-től induló programok kerültek kiemelésre: Józan Ágota ösztöndíj referens a „Bács-Kiskunban itthon vagy” ösztöndíj pályázatra, míg Szakál Tibor szakmai vezető a Foglalkoztatási Paktum keretében igénybe vehető bértámogatásokra tért ki bővebben.

Horváth Gyula a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető helyettese kiemelte a TOP projektek megvalósításának gyakorlati oldalát, a tervezéstől egészen a megvalósításig követhettük végig a projektek fontosabb állomásait és a teendőket.A meghívott szakemberek és előadók gyakorlatorientált előadásait követően interaktív szakmai worksopokon vehettek részt az érdeklődők, köztük természetesen a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat projektmenedzserei is, így feltehették az őket leginkább foglalkoztató kérdéseket. A workshop-ok azért rendkívül fontosak, mivel a települési önkormányzatoknál, önkormányzati gazdasági társaságoknál dolgozó azon szakemberek vehettek részt rajtuk, akik a projektekkel foglalkoznak, azok szakmai és pénzügyi megvalósításáért felelnek, és akik a sikeres projektmegvalósítás letéteményesei, így lényeges, hogy megvitathassák a felmerülő kérdéseiket.

Az előadások anyaga az alábbi linken tölthető le:

http://adattar.bacskiskun.hu/eloadasok/szpi.zip