Új bölcsődei intézmény létesítése Solton

Projektazonosító:

TOP-1.4.1-19-BK1-2019-00004

Kedvezményezett:

Solt Város Önkormányzata

Település:

Solt

Forrás:

ERFA

Program:

TOP

Támogatási arány:

100%

Támogatási összeg:

152 343 880 Ft

Megvalósítás kezdete és vége:

2020. 01. 14. - 2023. 02. 28.

Státusz:

Lezárt

A projekt célja: A projekt célja Solton új bölcsőde kialakítása, melynek keretében új, modern bölcsődei környezet kerül kialakításra, a vonatkozó hatályos rendeletben előírt minőségű helyiségek kialakításával.

A projekt tartalma: A tervezési helyszín a város tulajdonában lévő telek, amely a meglévő óvoda és iskola szomszédságában, a IV Béla utcában található. A városnak ezen településrészén jelenleg bölcsődei szolgáltatás nem elérhető, a jelenlegi mini bölcsőde intézmény férőhelye már nem bővíthető, ennek hiánypótlására irányul a projekt megvalósítása.

A megvalósítás várható eredménye: A tervezett beruházás hozzájárul a gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez a bölcsődei ellátás fejlesztésével.

HÍREK

/2020.03.30./ Elnyert pályázat

Solt Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-19-BK1 azonosítószámú Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívásra. A projekt keretében a közel 117,28 millió Forintos vissza nem térítendő európai uniós forrásból új bölcsőde épülhet a településen.

/2021.12.09./ Többlettámogatás

Solt Város Önkormányzata többlettámogatási igénye pozitív elbírálásban részesült. A támogatás összege 152 343 880 Ft-ra nőtt.

/2022.05.31./ A fejlesztés 50%-a elkészült. 

Jó ütemben halad a beruházás, a az épület falai már állnak, a nyílászárók is behelyezésre kerültek. A külső-belső munkálatok gőzerővel folynak.

/2023.02.28./ A fejlesztés 100%-a elkészült

PROJEKTZÁRÁS

Sajtóközlemény

Új bölcsődei intézmény létesítése Solton

2023. február 28.

Solt Város Önkormányzat pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-19-BK1 azonosítószámú „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című felhívásra (Projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-19-BK1-2019-00004). A projekt keretében a 152 343 880 Ft-os vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból a településen egy új bölcsődei intézmény létesítése valósult meg.

A projekt fő célja egy új 12 férőhelyes bölcsődei intézmény kialakítása volt. A kivitelezés a város tulajdonában lévő, IV. Béla utcában található telken, a meglévő óvoda és iskola szomszédságában történt. A városnak ezen településrészén bölcsődei szolgáltatás nem volt elérhető, a régi mini bölcsőde férőhelyeit már nem lehetett bővíteni, ezért ennek hiánypótlására irányult a projekt megvalósítása.

A beruházás során elkészült épület a hátsókert felé szűkülő alaprajzi formát tartja meg fő koncepciónak. Az utcafronti megjelenése az utcában erőteljesen uralkodó, 80- as évek jellemző épületforma világához illeszkedő oromfalas nyeregtetős épület. Az udvar felé az épület nyitott, nagy üvegfelületekkel, ajtóval nyit a kert felé. Ezeknek az üvegfelületeknek az árnyékolását a tető kinyúlása biztosítja. Az épület előkertje burkolatot kapott, ami alkalmas parkolásra. A személybejáraton fedett ám nyitott térbe érkezünk, ahonnan a főbejárat, a személyzeti bejárat és a konyha áruszállítása is nyílik. Az üvegfalú előtér megfelelően tágas a babakocsik tárolására is. Onnan egy közlekedőbe lépünk, ahonnan balra indulva a csoportszobákat találjuk, erről a folyosóról nyílik az akadálymentesen kialakított wc, a nevelői szoba, és egy tároló. A folyosó az előbb említett csoportszobába vezet úgy, hogy először a gyermek öltöztetőbe lépünk. Innen nyílik a csoportszoba, illetve balra fordulva a játszóudvarra juthatunk ki. A gyermek vizesblokk szintén itt található. A bejárattól jobbra a bölcsőde konyhája, az ahhoz tartozó öltöző-vizesblokkok, illetve a vezetői iroda foglal helyet.

A fejlesztés eredményeként a település népesség és munkaerő megtartó képessége nő. A beruházás hozzájárul a gyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

További információ kérhető:

Németh István, polgármester

polgarmester@solt.hu

 

 

Filmajánló

chevron left
event card

Legújabb filmjeink

arrow
YouTube-csatornánk legújabb filmjei.

event card

Homokanimáció - sorozat

arrow
Lenyűgöző homokanimáció-sorozat, vármegyei történetekből. 

event card

Értéket adunk

arrow
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának térségi értékeket bemutató karácsonyi kisfilmje.

event card

Bács-Kiskun vármegyei klímaprogram

arrow

event card

Bács-Kiskun, a mi megyénk

arrow
Egy megye, mely színültig van ízzel, látnivalóval, élménnyel, igazi különlegességekkel és páratlan életérzéssel. 

event card

Borba zárt napfény

arrow
A kisfilm a borok világába kalauzolja el a nézőit, a vármegyei borászatok bemutatásával.

event card

Meseföld - Csonka torony

arrow
Csengőd település keletkezésének legendája elevenedik meg a mesében.

event card

Meseföld - Gólyacsősz

arrow
Hogy kerül gólya Izsák város településének címerébe? A Gólyacsősz ezt meséli el.

event card

No sugar- A hegyek közt

arrow
Különleges dalhoz, különleges klip dukál. Vajon mit üzen Petőfi korunk emberének? Erre kereste a választ az erdélyi No Sugar zenekar, amikor megzenésítette Petőfi: A hegyek közt c. versét.

event card

Petőfi örök

arrow
200 éve született Petőfi Sándor,  s ezalatt a jó néhány esztendő alatt bizony elég sok minden megváltozott. 

chevron right
Design by WEBORIGO