„Együtt a közösségeinkért ”- Közösségfejlesztés erősítése Hajós-Jánoshalma-Borota-Kéleshalom konzorciumban”

Projektazonosító:

TOP-5.3.1-16-BK1-2017-00015

Kedvezményezett:

Hajós Város Önkormányzata

Település:

Borota

Forrás:

ESZA

Program:

TOP

Támogatási arány:

100%

Támogatási összeg:

44 380 000 Ft

Megvalósítás kezdete és vége

2018. 09. 01.-2022. 06. 15.

Státusz:

Lezárt

A projekt célja: A helyi közösségek aktivitásának előremozdítása.  

A projekt tartalma: a konzorcium teljes közigazgatási területén megvalósul a közösségi interjúk elkészítése, 2 alkalommal lezajlanak a közösségi beszélgetések, a konzorcium teljes területén megtörténik a közösségi felmérés, melynek eredményeként a projekt 6. hónapjára elkészül civil erők és önkéntesek bevonásával a helyi cselekvési terv. Megtörténik a helyi nyilvánosság fejlesztése, megtartásra kerülnek a helyi részvételi fórumok a helyi cselekvési terv elkészültét követően az első évben 4 alkalommal, a 2. és harmadik évben 2-2 alkalommal. kialakításra kerül információs pont. A projekt keretében 2 főt foglalkoztatunk a projekt első 36 hónapjában, 1 fő szakmai vezetőt,1 fő közösségfejlesztőt, valamint bevonunk még a projektbe 1 fő önkéntes közösségfejlesztőt, aki a projekt teljes időtartamában ellátja a feladatot, ezzel biztosítva a finanszírozott közösségfejlesztési folyamat és az önjáró közösségek közötti átmenetet. A 3 kolléga 120 órás közösségfejlesztő képzését a projekt keretében finanszírozzuk. Továbbá 1 fő kulturális szakember a helyiek közül részt vesz a „Cselekvő közösségek” kiemelt projekt közösségfejlesztő képzésén. Megvalósítandó tevékenységek: 1. Hajós Város Önkormányzata • Helyi hagyományok feltárása  • Közösségi eredmények bemutatása (• Közösségek szomszédolása  • Közösségi kiállítás szervezése  • Tanulókörök 2. Jánoshalma Város Önkormányzata • Tankatalógus készítése  • Helyi értékfeltárás – értékőrzés • Helyi szellemi, kulturális örökség feltárása 3. Borota Község Önkormányzat • Falukönyv, kalendárium  4. Kéleshalom Község Önkormányzat • Falukönyv, kalendárium  • Helyismereti, helytörténeti dokumentumok gyűjtése, feltárása, a közösségfejlesztési folyamat szakmai minőségének biztosítását a közösségfejlesztési folyamatban érintett lakosok, helyi szakemberek és döntéshozók belső képzése, valamint külföldi és belföldi tanulmányút is biztosítva van.

A projekt várható eredménye: Az aktív befogadás, többek között az esélyegyenlőség és az aktív részvétel előmozdítása, valamint a foglalkoztathatóság javítása.

A közösségi akció eddigi eredményeit bemutató összefoglalót (2018. szeptember 03.--2019. június 30.) ITT találhatja meg.

A közösségi akció eddigi eredményeit bemutató összefoglalót (2019. június 30.--2019.december 31.) ITT találhatja meg.