Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

TOP-fejlesztések

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

A „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” című pályázat keretében Csikéria Községi Önkormányzatnak (https://csikeria.hu) célja egy szolgálati lakás energiahatékonysági fejlesztése.

A TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívás keretében a 34,1 millió forint európai uniós támogatás segítségével az épület külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése, maximum háztartási méretű kiserőmű fotovillamos rendszer kialakítása, valamint fűtéskorszerűsítés valósul meg. Jelenleg az energiaköltségek magasak és az épületszerkezet, valamint az épületgépészet is elavult.  Az épület a tervezett energetikai fejlesztés hatására CC „korszerű” energetikai osztályba kerül. Megújuló energiaként az épületre napelemes rendszer kerül telepítésre, melynek keretében a beépített napelemek összesített névleges teljesítménye 2,8 kW lesz.

A beruházás eredményeként a tervezett tevékenységek hozzájárulnak az önkormányzati épület hatékonyabb energiahasználatához, az üzemeltetési költségek csökkennek, mely hatékony forrás felhasználást és gazdaságos épületeket eredményez. A felújítás által vonzóbbá válik a létesítmény, javul a közintézményi infrastruktúra, mely hozzájárul az intézményt használók körülményeinek javításához. Az épület évente közel 14 CO2 tonnát bocsát ki, azonban a projektben vállalt korszerűsítés hatására a CO2 kibocsátás kevesebb mint 2 tonnára csökkenne, mely jó hatással lenne a környezetre is.

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6424 Csikéria, Kossuth L. utca 118/B., hrsz.: 398/1.

Várható befejezés: 2025. június 30.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

További híreink

Csengőd

2024. 05. 10.

Minibölcsőde Csengődön: átadták az utolsó TOP-beruházást

Tizennégy családnak nyújt mindennapi segítséget az a minibölcsőde, amelyet Csengődön adtak át csütörtökön. Ez a beruházás volt az utolsó, amely a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, vagyis a TOP keretében valósult meg Bács-Kiskunban.

2024. 05. 10.

[ Csengőd ]

2024. 05. 09.

Tanácsülés

A Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács mai ülésén ismét elhangzott: gyors és átfogó cselekvésre van szükség a Homokhátság vízmegtartása, vízpótlása érdekében.

2024. 05. 09.

Nemesnádudvar

2024. 05. 08.

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron. 

2024. 05. 08.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 05. 08.

Mintaberuházás: új ipari csarnokot avattak Ballószögön

Néhány hónap alatt szinte a földből nőtt ki Ballószögön az az ipari csarnok, amely a települési önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség országos szinten is mintaértékű együttműködése nyomán valósult meg. A 800 négyzetméteres, zéró károsanyag kibocsátással működő csarnok átadójára kedden került sor Ballószögön.  

2024. 05. 08.

Kömpöc, Nemesnádudvar, 1+

2024. 05. 06.

A településfejlesztés aranykora

Az elmúlt években 117 milliárd forint fejlesztési támogatás hasznosult Bács-Kiskunban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának koordinálásával minden településre jutott pályázati forrás. 

2024. 05. 06.

[ Kömpöc , Nemesnádudvar , Szabadszállás ]

2024. 05. 06.

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.  A bajnoki címüket megtartva idén is a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltók győzedelmeskedtek. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes határában, Csókakőn néhány héttel ezelőtt.

2024. 05. 06.

Design by WEBORIGO