

Évente háromezer tonnát termelnek belőle, mégis alig marad itthon belőle valami. Mi az? A Bács-Kiskunban is termesztett spárga, amelyet nem véletlenül neveznek szuperélelmiszernek. A hazai termés kilencven százaléka külföldön kerül piacra. És ennek csak egyik oka, hogy Nyugat-Európában népszerűbb az egészséges étkezés, mint nálunk.
"Előkészítjük a talajt. Mélyszántás, igazi mélyszántás, trágyázás, az első- egy- két esztendőben érdemes locsolni a spárgát, hogy megerősödjenek a tövek és akkor utána akármilyen szárazság van, ezen a homoktalajon el van öntözés nélkül a spárga. Most még. De hogy jövőre meglesz-e, azt nem tudom. Évről évre csökken a vízszint a talajban. Bízunk benne, hogy a spárga azért bírni fogja tovább is, de hogyha nem változik a helyzet, akkor öntözni kell a spárgát is rövidesen."
2025. 09. 15.
2025. 09. 15.
2025. 09. 11.
2025. 09. 11.
2025. 09. 11.
2025. 09. 11.
2025. 09. 11.
2025. 09. 11.
2025. 09. 10.
2025. 09. 10.
2025. 09. 10.
2025. 09. 10.