Az "Év Pálinkás Bonbonja" a Szent Korona Cukrászdában készült

Vármegyénk értékei két folyó közt

A hétvégén rendezett Gyulai Pálinkafesztiválon az "Az Év Pálinkás Bonbonja" címet a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda Vilmoskörtés parmezános bonbonja nyerte el.  A 133 nevezett finomságból minden lehetséges érmet elhozott a Szervánszky Család kézműves bonbonműlye, sőt különdíjat is érdemeltek. Három arany, három ezüst és egy bronzéremmel tért haza a méltán népszerű cukrászda csapata. A siker azonban dupla, hiszen az Év Pálinkás Bonbonja díj mögött a cukrászok szakértelme mellett a szintén soltvadkerti Schiszler Pálinkák remekei állnak.  A főzde hét érmet hozott el a fesztiválról. 



A több mint két évtizede életre hívott fesztivál volt az első, amely felvállalta a magyar pálinka népszerűsítését, hiszen 2010-ben még igencsak gyerekcipőben járt a pálinkafogyasztás népszerűsége, bár voltak akkor is neves, egyedi hazai, sőt vármegyei pálinkák a polcokon. 2013-ban a pálinka hungarikum lett, és megindult az italkülönlegsség tudatosítása. Ma már aligha akad felnőtt ember az országban, aki ne kóstolta volna egyik-másik főzde kiválóságait, sőt a magyar gasztronómia sem képzelhető el e nemes hungarikum nélkül. 

A fesztivál keretein belül 2023-ban Magyarországon először, Az Év Pálinkás Bonbonja díjat is kiosztották.  A verseny célja a HUNGARIKUM magyar pálinka, mint a nemzeti italunk, és a kiváló minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket is előállító vendéglátóhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása.A zsűriben kiváló, nemzetközileg is elismert cukrászmesterek, csokoládé mesterek, édesipari és pálinkás szakemberek vesznek részt, akik garantálják a verseny kiemelkedő szakmai hitelességét.

A csoportképen középen Szervánszky Judit, a Szent Korona Cukrászda egyik tulajdonosa, balján pedig Farkas Miklós, a Schiszler Pálinkafőzde pálinkamestere

 

További híreink

2024. 06. 11.

Járható út

Két újabb hidat adtak át,  M44 gyorsforgalmi út Kecskemát-Szentkirály szakaszán.

2024. 06. 11.

2024. 06. 10.

Nagy győzelmek, meglepő vereségek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a települések többségén megőrizték pozíciójukat a hivatalban lévő polgármesterek az önkormányzati választások során. Persze akadt jónéhány érdekes eredmény is.

2024. 06. 10.

2024. 06. 10.

Választás 2024- vármegyei közgyűlés

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a tegnapi vármegyei közgyűlési választás. A huszonhárom megszerezhető mandátum négy párt osztozott. 

2024. 06. 10.

2024. 06. 07.

Június 9. – a választás napja

2024. június 9-ére tűzte ki Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választását. A Nemzeti Választási Bizottság pedig ugyanerre a napra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását. A közös eljárásban megrendezésre kerülő választások napján reggel 6 és este 19 óra között lehet szavazni az érvényes személyi okmányok felmutatását és a névjegyzék aláírását követően.

2024. 06. 07.

2024. 06. 06.

Orbán Viktor a Tomori Pál-híd átadásán: Dél-Magyarország jelentősége felértékelődik

A Kalocsát Pakssal összekötő új híd egy összetett, átgondolt, hosszú távra szóló országfejlesztési, országépítési terv része - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tomori Pál-híd átadásán csütörtökön Kalocsán.

2024. 06. 06.

2024. 06. 06.

Erre vezet majd az M9-es Bács-Kiskunban: kezdődhet a tervezés

Aláírták az M9-es gyorsforgalmi út 51-es számú (Dusnok) és az 53-as számú (Tompa) főút közötti szakasz tervezésére szóló szerződést. Az új szakasz - tehermentesítve az M0-át - közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Duna-Tisza köze és Dunántúl térségei között.  

2024. 06. 06.

Design by WEBORIGO