Vécsey Művelődési ház és Kulturális központ létesítése Solton

Projektazonosító:

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00006

Kedvezményezett:

Solt Város Önkormányzat

Település:

Solt

Forrás:

ERFA

Program:

TOP plusz

Támogatási arány:

100%

Támogatási összeg:

855 000 000 Ft

Megvalósítás kezdete és vége

2022. 06. 01.-2024. 06. 30.

Státusz:

Folyamatban

HÍREK

/2022.06.02./

Új Művelődési ház és kulturális központ épül Solton

Solt Város Önkormányzat pályázatot nyújtott be a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1 Élhető települések megnevezésű felhívásra. Az 855 millió forintos vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból a régi épület bontását követően egy új, modern, környezettudatos művelődési ház és kulturális központ építése valósulhat meg. A projekt célja a Vécsey Művelődési ház és Kulturális központ létesítése a városközpontban lévő Aranykulcs téri ingatlan fejlesztésével. A telken lévő több mint százéves épület, mely művelődési házként funkcionál vegyes falazattal rendelkezik, állapota leromlott, dohos, korszerűtlen, a mai kor igényeinek sem szerkezetében, sem funkciójában, sem üzemeltetési tekintetben nem felel meg.

PROJEKTINDÍTÁS

/2023.09.14./

Solt Város Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 Élhető települések felhívásra „Vécsey Művelődési ház és Kulturális központ létesítése Solton” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00006). A projekt keretében 855,00 millió Forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból egy új művelődési ház épül.


Solt Város Önkormányzat a „Vécsey Művelődési Ház és Kulturális Központ létesítése Solton” című pályázat keretében a település egy központi épületének létesítését tűzte ki célul, a városközpontban lévő Aranykulcs téri ingatlan helyére. A telken levő több, mint százéves épület, mely művelődési házként funkcionál vegyes falazattal rendelkezik, állapota leromlott, dohos, korszerűtlen, a mai kor igényeinek sem szerkezetében, sem funkciójában, sem üzemeltetési tekintetben nem felel meg. 

A projekt keretében a régi épület bontását követően egy új, modern, környezettudatos és energiahatékony művelődési ház és kulturális központ megépítése valósul meg.

A fejlesztés eredményeként a közösségi tér minőségi javulásának köszönhetően emelkedik a településen élők életminősége és általános elégedettsége. Javítja az akadálymentesség szempontjából hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségét, valamint vonzó és korszerű települési környezet biztosít.