Somoskövi Sándor Közösségi Színtér és Könyvtár felújítása

Projektazonosító:

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00001

Kedvezményezett:

Kéleshalom Községi Önkormányzat

Település:

Kéleshalom

Forrás:

ERFA

Program:

TOP plusz

Támogatási arány:

100%

Támogatási összeg:

50 000 000 Ft

Megvalósítás kezdete és vége

2022. 03. 29.-2023. 11. 30.

Státusz:

Lezárt

Kéleshalom Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Somoskövi Sándor Közösségi Színtér és Könyvtár felújítása” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00001). A projekt keretében 50,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a település központi elemének, a többfunkciós közösségi színtérnek a felújítása volt.

 A TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívás keretében az 50 millió forint európai uniós támogatás segítségével Kéleshalom Községi Önkormányzat (http://keleshalom.hu/) az aktív kulturális és szociális helyszínként szolgáló Somoskövi Sándor Közösségi Színtér és Könyvtár épületét és környezetét újította fel. Egy többfunkciós „U” alakú épület, amelyben helyet kap a közösségi színtér, valamint a könyvtár a kapcsolódó helyiségekkel. 

A „Somoskövi Sándor Közösségi Színtér és Könyvtár felújítása” című fejlesztés keretén belül a közösségi színtér, valamint a könyvtár és kapcsolódó helyiségeik kerültek korszerűsítésre tetőfelújítással, valamint akadálymentesítéssel. Így akadálymentes feljáró, valamint mosdó és az eléréséhez vezető út biztosításra kerültek. 

Az épület udvarában emellett cserjéket telepítettek, valamint előtte akadálymentes parkoló kijelölése és létrehozása történt meg felfestéssel és tábla kihelyezésével. 

A fejlesztés eredményeként a település lakói aktívan tudják eltölteni szabadidejüket.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.