Kissolti iskola és óvoda épület energetikai korszerűsítése

Projektazonosító:

TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00054

Kedvezményezett:

Solt Város Önkormányzata

Település:

Forrás:

ERFA

Program:

TOP

Támogatási arány:

73%

Támogatási összeg:

148 790 000 Ft

Megvalósítás kezdete és vége

2018. 05. 01.-2020. 09. 28.

Státusz:

Lezárt

A projekt adatai: A projekt célja a Solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Nagymajori út 24. szám alatti Telephelyének energetikai korszerűsítése. Az épület az iskola mellett egy önkormányzati fenntartású és üzemeltetésű óvodának is helyet ad. Az épület az 1980-as évek végén épült. Az épület létrehozása óta folyamatosan üzemel, azonban komolyabb korszerűsítésére évtizedek óta nem került sor. Az épület jelenleg nem felel meg az energiatakarékosság feltételeinek: hőszigeteléssel nem rendelkezik, a fűtési rendszere és a nyílászárói elavultak, energiahatékonysági mutatói rosszak, az épület energetikai besorolása jelenleg HH. Az épület fenntartása nagy energia-vesztességgel és magas költségekkel jár az önkormányzat, illetve a fenntartó Klebersberg Központ számára.

A projekt tartalma: A tervezett fejlesztés során megvalósul az épület homlokzati és födémszigetelése, a nyílászáróinak cseréje, a fűtési rendszerének teljes korszerűsítése, valamint az épület projektarányos akadálymentesítése.

A projekt várható eredménye: Az energiahatékonysági korszerűsítés révén mérséklődnek az épület fenntartási költsége, valamint csökken a fajlagos energiafelhasználás, mely közvetve hozzájárul a fenntartható fejlődéshez és a felhívás célkitűzéseihez is. A projekt fő eredményei: • Üvegházhatást okozó gázok csökkentése: az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése: 99,19 t CO2/év; • Energiahatékonyság: A középületek éves primerenergia-fogyasztásának csökkenése: 402 959,90 kWh/év; • A megújulóenergia-termelés további kapacitása: 12 kWp-s napelemes rendszer; • A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség: 42,29 GJ/év; • Energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energia felhasználás csökkenés: 1 344,92 GJ/év.