Egészségügy fejlesztése Garán

Saját/ Szolgáltatás/ Települési

Projektazonosító:

TOP-4.1.1-16-BK1-2017-00020

Kedvezményezett:

Gara Községi Önkormányzat

Település:

Név

Forrás:

ERFA

Program:

TOP

Támogatási arány:

100100%

Támogatási összeg:

50000000

Megvalósítás kezdete és vége

2018. 07. 05.-2020. 03. 20.

Státusz:

Lezárt

A projekt célja: a község orvosi rendelőjének infrastrukturális fejlesztése az intézmény szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését célozza, különös tekintettel az alábbi célcsoportokra: várandós nők, gyermekek, fogyatékkal élők és idősek. 

A projekt tartalma: a projekt során  akadálymentesítés, energiahatékonysági intézkedések,a nyilvánosság biztosítása, továbbá védőnői eszközbeszerzés valósul meg.   Az önkormányzat célul tűzte ki a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítását, ezen belül is az egészségügyi ellátórendszer fejlesztését. A projekt célja az alapellátás – háziorvosi szolgálat - minőségének javítása, a jelenlegi háziorvosi rendelőnek otthont adó épület ésszerű felújítása az aktuális építészeti előírások és szabványok alapján, emellett a védőnői szolgálat eszközellátottságának modernizálása és pótlása nélkülözhetetlen, korszerű műszerekkel és berendezésekkel.

A projekt várható eredménye:  A jelen egészségügyi szolgáltatások külső és belső modernizálása mellett lehetőség nyílik új egészségügyi szolgáltatások bevezetésére. A korszerű eszközök beszerzésével színvonalasabb és megbízhatóbb diagnózist tud megállapítani a védőnő, ezáltal javul a csecsemőgondozás-és tanácsadás színvonala. A rendelő épület energetikai felújítása gazdaságosabbá és fenntarthatóbbá teszi a projektet. A modern környezet és komplex akadálymentesítés hatására a lakosság számára javul az ellátás elérhetősége, Az akadálymentesítés révén a mozgásukban korlátozottak számára is teljes mértékben elérhető minden háziorvosi szolgáltatás. 

A projektzáró sajtóközlemény az alábbi linken érhető el: http://adattar.bacskiskun.hu/projektzaro_sajtokozlemeny_gara411.pdf