Egészségközpont létrehozása Ágasegyházán

Projektazonosító:

TOP-4.1.1 16-BK1-2017-00004

Kedvezményezett:

Ágasegyháza Község Önkormányzata

Település:

Forrás:

ERFA

Program:

TOP

Támogatási arány:

100%

Támogatási összeg:

80 000 000 Ft

Megvalósítás kezdete és vége

2018. 03. 31.-2020. 02. 28.

Státusz:

Lezárt

A projekt célja:  A projekt célja az önkormányzat tulajdonában álló, jelenleg is orvosi rendelőként működő 6076 Ágasegyháza, Árpád krt. 24. (hrsz: 274/1) szám alatti épület felújításával, átalakításával egy új Egészségközpont létrehozása, amely egyúttal alapját képezi a faluközpont rehabilitációjának is.

A projekt tartalma: Az egészségügyi alapellátások egy helyiségbe történő integrálása céljából a védőnői szolgálatot, illetve a háziorvos által végzett csecsemő- és gyermekgyógyászati tanácsadást az Árpád krt. 22/b szám alatti ingatlanból a háziorvosi és fogorvosi praxisnak már helyt adó, bővítésre kerülő épületbe kívánják költöztetni, bízva a még hatékonyabb és összehangoltabb működésben. Az Árpád krt. 22/b szám alatti ingatlan teljes terjedelmében a gyermekjóléti és családsegítő szolgálat használatába kerül. Önállóan támogatható tevékenységként kerülne sor az Ágasegyháza, Árpád krt. 24. szám alatti ingatlan átalakítására és felújítására, amely jelenleg a háziorvosi és a fogászati ellátásnak (vegyes praxisok) ad helyet. Ingatlankiváltás során a védőnői szolgálat ugyanezen épületbe kerülne áthelyezésre. Az akadálymentesítést, energiahatékonysági intézkedéseket, valamint a tájékoztatás és nyilvánosság tevékenységét kötelezően megvalósítjuk, illetve védőnői eszközbeszerzésre is sor kerül. A választható tevékenységek keretében az ellátások infrastrukturális fejlesztésével együtt az iskolaorvosi tevékenységeknek is helyt adó helyiség is fejlesztésre kerül. Udvarfejlesztést és parkoló, illetve akadálymentes parkoló kialakítását is, valamint eszközbeszerzést is szükséges.

A projekt várható eredménye: Hatékonyabb és összehangoltabb intézményi működés fog megvalósulni, megfelelő ellátási színvonal.

A projekt záró sajtóközleménye ITT érhető el.