Császártöltés önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai korszerűsítése

Projektazonosító:

TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00035

Kedvezményezett:

Császártöltés Község Önkormányzata

Település:

Forrás:

ERFA

Program:

TOP

Támogatási arány:

100%

Támogatási összeg:

117 090 000 Ft

Megvalósítás kezdete és vége

2018. 06. 28.-2020. 02. 15.

Státusz:

Lezárt

A projekt célja: A császártöltési sváb értéktár és uszoda energetikai korszerűsítése az épületek energiatakarékos és költséghatékony működtetésének megvalósítását célozza meg.

A projekt  tartalma: A felmérések elvégzése után a fejlesztési javaslatok közül a legkomplexebb lett kiválasztva a vonatkozó fajlagos korlátok figyelembe vételével. A sváb értéktár korszerűsítése során elsősorban az épület hőmegtartó képességét szükséges javítani. E célból (a helyi védett utcafronti homlokzatot kivéve) az épület határolói szerkezeteinek felújítására kerül sor. A hátsó homlokzatok 16 cm-es hőszigetelésével, 20 cm-es födémszigeteléssel, lábazati hőszigeteléssel illetve a TNM rendelet elvárásainak nem megfelelő nyílászárók cseréjével kerül javításra az épület termikus burka. Emellett az értéktár elavult és pazarló fűtési rendszere helyett korszerű kondenzációs kazán és hőleadók biztosítják a szükséges hőigényt. Az uszoda épületének felújítása során szintén a külső termikus burok korszerűsítése a prioritás, mely az értéktárhoz hasonló homlokzati- és lábazati szigetelés mellett lapostető szigeteléssel javítható az elvárt szintre. Az uszoda esetében is az épület fűtési rendszerének fejlesztése a másik fő beruházási tevékenység, mely alapján a másik épülethez hasonló, kondenzációs kazánnal működtetett rendszer kerül kialakításra.

A projekt várható eredménye: a megvalósulása után a projektarányos akadálymentesítési követelmények a kidolgozásra kerülő akadálymentesítési tervfejezet szerint biztosítva lesznek. 

A projektzáró sajtóközlemény ITT érhető el.