3 csoportos óvoda fejlesztése Dunavecsén

Projektazonosító:

TOP-1.4.1-15-BK1-2016-00012

Kedvezményezett:

Dunavecse Város Önkormányzata

Település:

Dunavecse

Forrás:

ERFA

Program:

TOP

Támogatási arány:

100%

Támogatási összeg:

3 000 000 Ft

Megvalósítás kezdete és vége

2017. 06. 15.-2017. 12. 31.

Státusz:

Lezárt

A projekt célja: A közoktatási intézmények beruházásainak célirányos támogatása. A modern nevelési környezet megteremtése, az ehhez szükséges eszközök és feltételek megteremtése, költséghatékony működtetés. Óvodai környezet balesetveszélyes állapotának megszüntetése.

A projekt tartalma: A meglévő rámpa lejtése jelenleg több mint 10 %-os. Kerekesszékkel való közlekedésre alkalmatlan. Felülete nem csúszásmentes. A meglévő rámpa át lesz alakítva, két lejtő épül egy pihenővel. A lejtés emelkedése 5 %. A rámpa falai közé, a lejtést adó beton ágyazatra 4,0 cm homokágyazatba Barabás tér-kőburkolat készül szürke színben, középen téglavörös burkolati vezetősávval, lejtő elején és végén burkolati figyelmeztető jelzéssel. A külső és belső padlóburkolatok felújítása tervezett, a vezetősávok az új burkolat készítésekor beépíthetők. Rámpakorlát készül 2”-os csőből festett kivitelben, korlátoszlopok szintén 2”-os csőből festett kivitelben, csavaros rögzítéssel a korláthoz. A korlátokat kétsoros, a járófelülettől számított 0,70 m illetve 0,95 m magasságban elhelyezett kapaszkodóval (markolattal) kell ellátni. A kapaszkodók a pihenőkben is folytonosak lesznek, valamint a lépcsőkar illetve lejtő elejétől és végétől való korláttúlnyúlás 0,30 m lesz, ahol a túlnyúlás nem teremt balesetveszélyes helyzetet. A minőségi nevelő-oktató munka számára a rendeletben előírt megfelelő mennyiségű és funkciójú helyiség kialakítása.

Férőhely felújítása - Eszközbeszerzés (bútorok, óvodai játékok, fejlesztőeszközök) - szocializációt, mozgásfejlesztést, fejlesztést segítő helyiségek felújítása - orvosi szoba felújítása .

 Tető héjazat. Régi sajtolt cserép le lesz bontva, helyette LEIER Mátra hornyolt íveltvágású alapcserép lesz beépítve. Az előtető fémlemez fedését le kell bontani, helyette az OSB lapon zsindelyfedés lesz kialakítva. Vakolatok és felületképzés: Belső vakolatok javítása a burkolatcserék (oldalfal, padló) miatt.

 Bádogos munkák: Függő és lefolyó ereszcsatorna rendszer cserélve lesz. Új csatorna színes műanyag bevonatú horganyzott acéllemezből LINDAB R 150 félkörszelvényű függőeresz csatorna horganyzott acél + műanyag bevonat, standard színben, Ksz: 33 cm. Lefolyó: színes műanyag bevonatú horganyzott acéllemezből LINDAB SRÖR-120 körszelvényű lefolyócső horg. acél + műanyag bevonat, standard színben, Ksz: 40 cm. Nyílászáró szerkezetek: A homlokzati ablakok és ajtók cserélve lesznek. Az ablakok középfelnyíló, nyíló-bukó/nyíló ablak, 5 kamrás középtöm. PREMIER Trend-line PVC profil, u=1,1 W/m2K, mérete: kibontott ablaknak megfelelő, egyedi gyártású műanyag szerkezetek. 6. Burkoló munkák: Hidegpadló burkolatok és oldalfal csempeburkolatok a konyhában és a vizes helyiségekben cserélve lesznek. A burkolatok 2,0 m magasságig készülnek. Folyósok burkolatcseréje 97,37 m2, valamint a csoportszobák meleg burkolat javítása. Folyosó burkolat cseréje, valamint a csoportszobák parketta csiszolása és újra lakkozása, valamint a villamos hálózat felújítását, vezeték áthúzás és kapcsolók cseréje. Hőszigetelő munkák: Az épület homlokzata teljes felületen hőszigetelést kap. A függőleges falon 0,18 liter LBKNAUF vakolat alapozó, 2,5 kg LB-KNAUF vékonyvakolat, színvakolat EPS H-80 hőszigetelő lemez, vastagság: 160 mm, hővezetési ellenállás: RD = 3,00 m2K/W Lábazaton: sík, függőleges falon, AUSTROTHERM AT H-80 hőszigetelő lemez, vastagság: 80 mm, hővezetési ellenállás: RD = 2,50 m2K/W 0,18 liter LB-KNAUF vakolat alapozó, 2,5 kg LB-KNAUF vékonyvakolat, színvakolat.

Festő és mázoló munkák: A nem csempézett oldalfalakon és mennyezeten régi festék lekaparásával, glettelésével, 2 rtg. diszperziós festés készül. Épületgépészeti berendezések és munkák: A mosdókban és zuhanyzókban a vizes berendezések cserére kerülnek, az alapvezetékek meghagyásával. Akadálymentesítési munkák: A meglévő rámpa nem felel meg az akadálymentesítés kritériumának. A meglévő rámpa átalakításra kerül, három lejtő épül kettő pihenővel. Villanyszerelési munkálatok (szerelvények részleges cseréje, valamint kötések felülvizsgálata, főkapcsoló kiépítése).

A projekt várható eredménye: Az épület megújítása hozzájárul a lakosság foglalkoztathatóságának javításához, az életkörülményekben rejlő területi különbségek mérsékléséhez, illetve a társadalmi összetartozás erősítéséhez. A projektjavaslat eredményeként a fejlesztéssel érintett óvodai ellátáshoz során javul a szolgáltatások minősége, fejlődik a bútorzat és berendezési, felszerelési tárgyak beszerzésével.

Projektzáró sajtóközlemény: http://adattar.bacskiskun.hu/TOP_aloldalakhoz/Dunavecse/Projektzaro_sajtokozlemeny.pdf