KLÍMA-KÓDEX: Egyéni cselekvési lehetőségek

A klímaváltozás és annak rendkívül káros hatásai nem csak a jövő nemzedékét fenyegetik - a probléma a mai kor emberének életébe is begyűrűzött és negatívan befolyásolja azt.

KLÍMA-KÓDEX: Egyéni cselekvési lehetőségek

A klímaváltozás és annak rendkívül káros hatásai nem csak a jövő nemzedékét fenyegetik - a probléma a mai kor emberének életébe is begyűrűzött és negatívan befolyásolja azt.

Valamennyi éghajlati modell egyetért abban, hogy a klíma változása nem áll meg a közeljövőben. A folyamat lassítása érdekében összefogásra és az egyéni felelősség felismerésére van szükség!

Ebben nyújt segítséget a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elektronikus kiadvány sorozata, a Klíma kódex. A kódex 3 kötetes kiadvány, mely a lakosság, az intézmények és a települések számára nyújt érthető, költségkímélő megoldásokat az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás és a kibocsátáscsökkentés érdekében.

 

Cselekedjünk közösen és tegyünk azért, hogy Bács-Kiskun megye a jövő generációk számára is élhető maradjon!

 

A Klíma Kódex 1. kötete - Egyéni cselekvési lehetőségek

A Klíma kódex 1. kötete, a lakosságnak szól. Olyan témákat jár körbe többek között, mint a közlekedés, mobilitás, építészet (passzív házak, zöld tetők, árnyékolás), megújuló energiák. Ha kíváncsi arra, hogyan tudja mindennapjait tudatosabban élni, kiadásait csökkenteni, környezetét megóvni, gyermekeit egészségesebben nevelni, akkor kattintson a fenti linkre. 

 

A Klíma Kódex 2. kötete - A tudatos településfejlesztés

A klímaváltozás napjaink leggyorsabban növekvő problémái közé tartozik, melynek számos kedvezőtlen hatását tapasztaljuk, melyek megoldásért kiáltanak.Míg kiadványunk első kötetében a lakossági cselekvési lehetőségeket mutattuk be, a második kötet a problémák településfejlesztési, önkormányzati, intézményi oldalról történő lehetséges megoldásait vázolják fel. A kötetben olvashatunk a települési klíma stratégiáról, a településeken történő energetikai fejlesztések, vízmegtartás, szennyvíztisztítás fontosságáról, valamint a klíma érdekében zajló együttműködésekről, úgy, mint a Klíma Platformról.

 

A Klíma Kódex 3. kötete - A jelen és a jövő vállakozásai

Mindannyiunk számára ismert, hogy a különböző gyártási folyamatok többsége károsanyag és üvegházhatású gáz kibocsátással jár. Ebből adódóan fontos, hogy a vállalkozások is felismerjék az éghajlatváltozás okozta problémákat, és lépéseket tegyenek ennek mérséklése érdekében. A vállalkozások, mint a szemléletformálás kulcsszereplői, kapcsolatrendszerük révén sok ember megszólítására képesek. E kiadvány a fent említett tudatosabb működés gyakorlati megvalósításához ad ötleteket bővebben kitérve a talajművelésre, turizmusra, a költségcsökkentési lehetőségekre, a hulladékkezelésre a szemléletformálásra és a társadalmi felelősségvállalásra. Az üvegházhatású gázok kibocsátás-mérséklésének számos olyan eleme van, amelyek egy-egy konkrét technológiához köthetők. Ezen felül azonban olyan lehetőségek is vannak, amelyek szinte valamennyi vállalkozás esetében kivitelezhetők. Ennek gyakorlati megvalósításához ad remek ötleteket e kiadvány.

 

Design by WEBORIGO