Új kisbusz segíti a kalocsai egyesületek, civilszervezetek közösségi életét

közügyek választás
Régi probléma, egyben hozzá, mint polgármesterhez eljuttatott igény, hogy ezek a szervezetek vidéki helyszínekre is kulturált körülmények között, biztonságosan tudjanak elutazni.

Március 17-től 9 személyes kisbusszal gyarapodott az önkormányzat egyik legfontosabb cége, a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. A társaság a jövőben az új, komfortos járművel a helyben működő egyesületek, civilszervezetek utazásaihoz biztosítja a kulturált és biztonságos közlekedés feltételeit. Az Opel típusú kisbuszt dr. Filvig Géza polgármester Zsikó Zoltánnak, a társaság igazgatójának adta át, hogy a járművet közösségi utazásaikhoz a cégen keresztül vehessék igénybe a kalocsai egyesületek, civil szervezetek, szükség esetén az önkormányzat intézményei.

Az átadás alkalmával dr. Filvig Géza elmondta: „Kalocsán nagyon sok jól működő civil szervezet, egyesület, közösség van. Ezeknek a működését önként vállalt feladatként, erejéhez mérten segíti az önkormányzat. A város a jelenlegi, koronavírus-járvány sújtotta helyzetben is igyekszik megtalálni azokat a lehetőségeket, forrásokat, amivel a közösségi életet minél hatékonyabban tudja segíteni. Régi probléma, egyben hozzá, mint polgármesterhez eljuttatott igény, hogy ezek a szervezetek vidéki helyszínekre is kulturált körülmények között, biztonságosan tudjanak elutazni. Az Innovációs Központ által beszerzett kisbusz azért nagy előrelépés, mert az önkormányzat a jövőben ezzel a járművel - külön szabályozott formában –segíti a közösségeket, azok működését, életét. Azért erre a járműkategóriára esett a választás, mert a 9 személyes kisbuszt B kategóriás jogosítvánnyal is lehet vezetni. Azt kívánom az alkalomból, hogy egyesületeink, civil szervezeteink  használják egészséggel, vigyék bátran, leljék örömüket egy-egy utazásuk alkalmával” – zárta mondanivalóját a polgármester.

Zsikó Zoltán, az Innovációs Központ igazgatója kifejtette: „Polgármesterrel úrral úgy indítottuk az évet, hogy egy örömteli  bejelentésnek adtunk hangot: a Kalocsai Innovációs Központ 106 millió forintos támogatásban részesült. Korábban polgármester úr instrukciói, a hozzá, hozzám nagy számban érkezett, utazást segítő kérések alapján úgy fogalmaztuk meg a támogatási kérelmünket, hogy a kalocsai embereknek, egyesületeknek, civil szervezeteknek szeretnénk többet nyújtani. Három területet jelöltünk meg: az egyik a kulturális események, a másik a közterületek, játszóterek színvonalának emelése, felújítása, a harmadik a civil szervezetek, egyesületek részére egy kisbusz beszerzése volt.
Ez utóbbi kérést most teljesítettük, az itt látható kisbusz elsősorban az említett közösségeket fogja segíteni. Munkatársaim máris dolgoznak azon, hogy járművet milyen szabályozás mellett tudja majd igénybe venni a felsorolt kör. Azt gondolom, a most átadott, modern, komfortos kisbusszal elsősorban nem az Innovációs Központ, hanem Kalocsa közösségei gyarapodtak. A mai ünnepélyes alkalomból valamennyi útjukhoz jó és balesetmentes közlekedést kívánok! Használják sokan és sokat, vigyék minél messzebbre Kalocsa város, a kalocsai egyesületek, civil szervezetek, emberek jó hírét! – zárta gondolatait Zsikó Zoltán igazgató.

 

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO