ÚJ DOBVERŐKET KAPOTT A BAJAI EGYESÜLT ÚT ALAPÍTVÁNY

Adományként érkezett a húsz darab dobverő

Az AXIÁL Kft. november utolsó hetén mintegy húsz darab dobverőt adományozott a bajai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (a továbbiakban EGYMI) munkáját segítő Egyesült Út Alapítványnak.

Az óvodát, általános- és szakiskolát, készségfejlesztő-, fejlesztő nevelés-oktatást végző iskolát, valamint kollégiumot magában foglaló EGYMI-t súlyos, halmozottan sérült, valamint értelmileg és tanulásban akadályozott gyermekek és tanulók látogatják. Az intézmény munkáját több alapítvány is segíti, ilyen az Egyesült Út Alapítvány is, melynek többek között egyik célja a gyermekek nevelését, fejlesztését támogató pedagógiai eszközök beszerzése.

Az alapítvány megkeresésére az AXIÁL Kft. mintegy húsz darab dobverőt adományozott számukra, melyeket az EGYMI kollégiumi intézményegysége által szervezett számos szabadidős és tehetséggondozó szakköreinek egyikén, a dob szakkörön fognak használni a diákok.

A dobverők átadására szűkkörű ünnepség keretében 2021. november 22-én hétfőn délután került sor. Az AXIÁL Kft. képviseletében Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos-ügyvezető és Umenhoffer Péter marketingigazgató voltak jelen, akik a könnyű, de robusztus polikarbonát műanyagból készült és LED-világítással ellátott dobverők mellett Mikulás-csomagokkal is készültek a szakkörön résztvevő tanulóknak, továbbá AXIÁL-ajándékcsomagokkal a szakkör és alapítvány munkáját segítő pedagógusoknak.

Természetesen az ünnepség elmaradhatatlan része volt a vadiúj dobverők kipróbálása, melyre kis előadás keretében, Magyar Ágnes kollégiumi nevelőtanár vezetésével került sor. A lámpafényben előadott Jerusalema szám után a jelenlévők sötétben is meghallgathatták a tanulók produkcióját és megcsodálhatták a dobverők által nyújtott látványvilágot a Csokoládé szám kíséretében.

Magyar Ágnes kollégiumi nevelőtanár mellett Kovácsné Zsemlye Marietta, a kollégiumi intézményegység vezetője, Müller István intézményvezető és Metzinger Péterné, az Egyesült Út Alapítvány elnöke is köszönetüket fejezték ki az eszközökért.

Forrás: https://amve.hu/

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO