Új bölcsőde épült Izsákon

közügyek TOP-fejlesztések
A 361,49 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból egy teljesen új bölcsőde megépítése valósulhatott meg.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

        TOP-1.4.1-19-BK1 - Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

        Projektzárás

         2021. szeptember 28.

Izsák Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-19-BK1 – Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívásra. A 361,49 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból egy teljesen új bölcsőde megépítése valósulhatott meg.

A beruházás legfőbb célja egy új, három csoportos bölcsőde építése volt, a vonatkozó hatályos rendeletben előírt minőségű helyiségek kialakításával, új építésével.

A projekt keretében egy teljesen új, energetikai szempontból is korszerű épület került kialakításra. A behelyezett műanyag nyílászárók, és az energiatakarékos világítási rendszer biztosítják az épület energiahatékonyságot. A fürdőszoba padozata, illetve fala hidegburkolatot kapott. A berendezési és felszerelési tárgyak, mint például a szappanadagolók, tükrök, mosdók elhelyezésénél figyelembe vették a gyermekek életkori fejlettségét, méretét. A csoportszobákban elhelyezett kisasztalok, játszószőnyeg, a hátsó teraszon új kültéri játékok biztosítják, azt, hogy a gyermekek minél otthonosabb környezetben cseperedhessenek. Az épület előtt akadálymentes parkolót hoztak létre.

A projekt eredményeként települési szinten nagyobb befogadó kapacitás jön létre, hiszen a 8 férőhelyes minibölcsőde mellé további 36 férőhely került kialakításra, így összesen 44 bölcsődés korú gyermek napközbeni ellátása lesz biztosítva a jövőben. Továbbá a fejlesztés a település népesség és munkaerő megtartó képessége nő. A beruházás hozzájárul a gyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez is.

 

 

További információ: http://www.izsak.hu/

További híreink

Dunavecse

2024. 03. 28.

Dunavecse – Fehéregyháza pusztai tarsolylemez

A vármegyei motívumvilág következő állomása Dunavecse. Ott is a tarsolylemezzel ismerkedhetünk meg ezúttal.A tarsolylemezt 1910-ben gyűjtötte a helyszínen Kada Elek, a megbolygatott sír tárgyait „részben szétszórták, részben a gyermekek kezei közt mint játszó tárgyak elvesztek” (Kada). E tarsolylemezen centrálisan szimmetrikus elrendezésben jelennek meg a lemez „sarkai” felé középvonalukkal nyíló palmetta csokrok.

2024. 03. 28.

[ Dunavecse ]

Foktő

2024. 03. 27.

Foktő, Kossuth Lajos utca csapadékvíz-gazdálkodásának és közlekedésbiztonságának fejlesztése - projektindítás

Foktő Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK elnevezésű felhívásra „Foktő, Kossuth Lajos utca csapadékvíz-gazdálkodásának és közlekedésbiztonságának fejlesztése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00033). A projekt keretében 208,50 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása.

2024. 03. 27.

[ Foktő ]

2024. 03. 21.

ÖKO-szuperhőst keresünk!

Keressük klímareferens munkatársunkat!  

2024. 03. 21.

2024. 03. 20.

Faggyal érkezett a hivatalos tavasz

Ma megkezdődött a csillagászati tavasz. Szerdán, március 20-án 4 óra 6 perckor kezdődött el a csillagászati tavasz, ekkor következik be ugyanis a nap-éj egyenlőség - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján, ahol felhívta a figyelmet arra: a tankönyvek ugyan március 21-ére datálják az eseményt, de ez eshet 20-ára és 21-ére is. Ma reggel ugyan minúszokra épbredtünk, de a gazdák közül bizony sokan az ültetvényeken töltötték az éjsazkát, melegítő eszközökkel, füstöléssel igyekeztek megóvni a virágba borult gyümölcsösöket.   

2024. 03. 20.

Kunpeszér

2024. 03. 19.

Vármegyénk motívumvilága: Kunpeszéri hajfonatkorong

Bács-Kiskun vármegye gazdag motívumvilágából csemegézhetünk folyamatosan, sőt honlapunkról a motívumgyűjtemény teljességében és külün-külön is letölthető! Ezúttal ahonfoglalás kori női viselet jellegzetes díszeit, az áttört díszítésű, kunpeszérei hajfonatkorongokat mutatjuk be.

2024. 03. 19.

[ Kunpeszér ]

2024. 03. 18.

Több volt a vendég

Tavalyelőtthöz képest 2023-ban nőtt a Bács- Kiskun kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma. Kecskemét vitte a prímet, de Kiskunmajsa, Tiszakécske és Kiskőrös sem panaszkodhat.

2024. 03. 18.

Design by WEBORIGO