RÓZSÁT ÜLTETNEK AZ ÚJSZÜLÖTTEKNEK HAJÓSON

közügyek
Hajós központjában 20 rózsatövet ültettek az újszülötteknek

Az elmúlt esztendőben világra jött gyerekek születésének emlékére ültettek 20 rózsatövet Hajós központjában. Három évvel ezelőtt igazi közösségteremtő hagyományt teremtettek a településen azzal, hogy rózsát ültetnek az újszülötteknek. A kezdeményezést Vikker József tanácsnok indította útjára, melyet anyagi felajánlásával is támogatott.

A rózsák kiültetését követően hagyományosan egy anyák napi műsorral szoktak megemlékezni az újszülöttekről és az édesanyákról. Estók Mihályné Szalczer Erzsébet a település polgármestere elmondta, hogy a veszélyhelyzet következtében elmaradt idei ünnepséget mindenképpen meg fogják tartani.

Mint mondta, a település lakossága örömmel fogadta ezt a kezdeményezést, ezért folytatni fogják minden évben. A település vezetője szerint az önkormányzat folyamatosan gondozza és ápolja az elültetett növényeket.

Fotó: Estók Mihályné Szalczer Erzsébet Facebook oldala

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO