PÉLDAÉRTÉKŰ ÖSSZEFOGÁS

Új, műfüves sportpályával gazdagodott a Bajai Szentistváni Általános Iskola.

Új, műfüves sportpályával gazdagodott a Bajai Szentistváni Általános Iskola. A 200 négyzetméteres játéktér megvalósítását hosszú ideje tervezték, a tervekből pedig mostanra lett valóság.

“A sportpálya építése szülői kezdeményezésre és támogatással indult, azonban a földmunkák és az alap elkészítését követően, anyagi forrás hiányában a munkálatok megrekedtek. A Bajai Tankerületi Központ számára fontos, hogy minél több sportolásra alkalmas területet alakítson ki az intézményeiben, ezért örömmel állt a szülői kezdeményezés mellé és vállalta a sportpálya burkolatának kialakításához szükséges prémium sport műfű beszerzésének és telepítésének, valamint a pályavonalazás felfestésének költségét 3.237.885 forint értékben” – olvasható a Bajai Tankerületi Központ közleményében.

Az új sportpálya többfunkciós lesz, hiszen a mindennapos testnevelés mellett a napközis és egyéb sportfoglalkozásoknak is otthont tud biztosítani. Az iskola eddig is rendelkezett egy kisebb sportcsarnokkal, mostantól azonban már a szabadtéren is biztosított lesz a megfelelő szakmai munka elvégzése.

A sportpálya kialakítása mintegy 6 millió forintból valósulhatott meg, amelyből 2.616.135 forintot az iskolában működő civil szervezetek, szülők, vállalkozók felajánlásának köszönhetően sikerült összegyűjteni. A szülők és az iskola dolgozói társadalmi munkában előkészítő földmunkálatokat végeztek, a bejárat és a kapuk építésében segítettek.

“Büszkék vagyunk az iskolára, annak vezetőségére, pedagógusaira és szülői közösségére, hiszen páratlan tenniakarásról és összefogásról tettek tanúbizonyságot – mondta el Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója. Nagy öröm számunkra, hogy ennek a közös munkának mi is részesei lehetünk és hozzájárulhattunk ahhoz, hogy az általuk megálmodott műfüves pálya elkészülhessen.”

A szülők kezdeményezésének a híre eljutott Zsigó Róberthez is, a térség országgyűlési képviselőjéhez. A politikus felajánlotta közbenjárását, amikor elfogyott az anyagi keret. “Nagyon örülök, hogy végül elkészült a sportpálya, hiszen ez ismét egy olyan fejlesztés, ami a fiatalokat, a gyermekeket szolgálja – mondta el Zsigó Róbert. Gratulálok ahhoz az összefogáshoz, amit ezen kezdeményezés kapcsán én is megtapasztalhattam.

A közelmúltban azonban nem csak az új sportpálya készült el, hanem az iskola „A” épületének belső felújítása is. A Bajai Tankerületi Központ saját költségvetéséből 10 millió forintot fordított a folyosók burkolatának cseréjére. A régi, 80 éves, a tanulók ezrei által kikoptatott cementlapokat új, modern padlólap váltotta fel.

Forrás: bacskaiharsona.hu/PT

Fotó: Bajai Tankerületi Központ / Kopri

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO