A minőségi sajtgyártás hosszú és komoly szakértelmet kívánó tevékenység, melynek a soltszentimrei Szekeres András tökéletesen eleget tesz.
Családi gazdaságukban, a Szekeres tejműhelyben a szüleivel közösen 80 állatot tartanak. A tejet pedig feldolgozzák. Készítenek tejfölt, túrót, joghurtokat és természetesen sajtokat is.
Látványra talán az egyik legmegkapóbb a különleges alakú csigába tekert füstölt sajtjuk – a parenyica – ami hamar a vásárlók kedvencévé vált.
Izsákon, Kunszentmiklóson, Szabadszálláson, Kiskunhalason a piacon, Kecskeméten a piaccsarnokban értékesítik ízletes termékeiket minden héten.
A sajt remek fehérjeforrás. Számos ásványi anyagban, elsősorban kalciumban, valamint zsírban oldódó vitaminokban gazdag. A kiegyensúlyozott és változatos étrendben feltétlenül helye van.
Kép: Szekeres Tejműhely/Facebook oldal
Dunavecse
2024. 03. 28.
2024. 03. 28.
[ Dunavecse ]
Foktő
2024. 03. 27.
2024. 03. 27.
[ Foktő ]
2024. 03. 21.
2024. 03. 21.
2024. 03. 20.
2024. 03. 20.
Kunpeszér
2024. 03. 19.
2024. 03. 19.
[ Kunpeszér ]
2024. 03. 18.
2024. 03. 18.