ÓVODA AVATÁS BALLÓSZÖGÖN

közügyek TOP-fejlesztések
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP keretéből megvalósuló beruházás, illetve a Magyar Falu Program támogatásával elkészült fejlesztések ünnepi átadására került sor...

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP keretéből megvalósuló beruházás - TOP-1.4.1-16-BK1 - " Óvoda bővítés Ballószögön" projekt, illetve a Magyar Falu Program támogatásával elkészült fejlesztések ünnepi átadására került sor a településen, 2020. augusztus 27-én délután. Ünnepi köszöntőt mondott Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei közgyűlés elnöke, melyben kiemelte, a megyei önkormányzat által koordinált TOP pályázatok keretében eddig 70 milliárd forintot osztottak szét a megye települései között, és hamarosan indul az újabb lehetőség, a TOP2.

Somogyi Lajos polgármester megnyitójában hangsúlyozta, hogy megyei támogatással, a Ballószögi Csillagszem Óvoda bővítése történt meg 2 csoportszobával, emeletráépítéssel, míg a Magyar Falu Programnak köszönhetően a Karácsonyi Óvoda fejlesztése és a Csillagszem óvoda udvarának korszerűsítése valósult meg Ballószögön.

Gallóné Farkas Éva óvodavezető elmondta: régi vágyuk vált valóra a két óvoda megújulásával, bővülésével. Az óvodavezető megköszönte, hogy megvalósulhattak ezek a fejlesztések, majd köszönetet mondott a munkatársainak áldozatos munkájukért.

Az ünnepség végén az óvodások vidám verses, táncos műsorát láthatták a megjelentek, majd az ünnepélyes szalagátvágásokat követően faültetésekkel zárult a program.

További híreink

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Kecskemét, Lakitelek

2024. 04. 19.

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. 04. 19.

[ Kecskemét , Lakitelek ]

2024. 04. 18.

Két vármegyei beruházás is településfejlesztési díjat kapott 

Jánoshalma önkormányzata Településfejlesztési Díjat, Ballószög önkormányzata és a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség pedig Településfejlesztési Különdíjat kapott szerdán Gödöllőn, A jövő települései konferencián. Mindkét díjazott beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásából valósult meg. 

2024. 04. 18.

Nemesnádudvar

2024. 04. 17.

Értéket őriznek és mentenek

Ha valaki végigsétál Nemesnádudvar szemnek is tetszetős főutcáján, első látásra nem hiszi, hogy három évszázadnyi történelem veszi körül. Mint ahogyan sok környékbeli település esetében, itt is az 1700-as évek határozták meg Nádudvar jö­vőjét annak ellenére, hogy már a honfoglaló ma­gyarok 

2024. 04. 17.

[ Nemesnádudvar ]

Kecskemét

2024. 04. 16.

 Turisztikai kiállítás lesz Kecskeméten április 26-án!

Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást rendez hagyományteremtő szándékkal április 26-án, pénteken 10-18 óra között a Tourinform Iroda környékén (Kecskemét, Szabadság tér 5/A)  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az Iroda üzemeltetője.

2024. 04. 16.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO