ONLINE TÉRBEN A MEGYEI BOR

közügyek TOP-fejlesztések
Online marketing-kampány a megyei bor népszerűsítéséért

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat célkitűzése az elmúlt évek óta az, hogy minél szélesebb körben megismertesse a megye borvidékeit és csodálatos borait. Ennek érdekében rendszeresen - nagy sikerrel - megszervezi a Megyebor választást valamint, önerőből, illetve különböző projektek és pályázatok keretén belül marketing továbbképzéssel, rendezvényekkel és borfesztiválokon való megjelenéssel támogatja a megye borászait és a Duna Borrégió Borút Egyesület tagjait.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Vajdasági Autonóm tartomány közös projektje is azt a célt szolgálta, hogy az alföldi és vajdasági borok jó hírét erősítsék és fejlesszék a borturizmust. A program keretében többek között megvalósult a térség első határon átnyúló borútja, a Duna Borút, amin elindulva a Hajós-Bajai és Kunsági Borvidéken át egészen a szerbiai Szerémségig haladva, a legjobb borászatokat fedezhetjük fel. A Duna Borút tagjait a Borba zárt napfény című kiadvány mutatja be melyet a www.danubewineroute.com honlapon akár fel is lapozhat.

A korona vírus és a karantén ideje alatt a megyei borokat az online térben népszerűsítettük, az elkészült anyagokat, jó gyakorlatokat pedig megosztjuk önökkel a következő hetekben. Az online kampányról és a hátteréről bővebben itt olvashatnak: http://adattar.bacskiskun.hu/ipa/Online_jogyakorlatok_bormarketing.pdf

Az online marketing-kampány az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia Program a „Duna borút létrehozatala és pozicionálása turisztikai és kulturális márkaként a határmenti régióban” című projekt sikeres lezárása érdekében készült el.

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO