„Szankon édesebb a meggy, mint máshol a cseresznye!” - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a helyi kézműves konyakmeggy – mely kiváló szakértelemmel és odaadással készül – páratlan az országban.
2013-ban megnyitotta kapuit az Ízek Háza, a térség első gasztroturisztikai rendezvényháza, amely otthont ad a híres Kézműves Konyakmeggy műhelynek is. Az alkoholba áztatott meggyet cukrászati keményítő anyaggal, azaz fondannal vonják be, amit vízgőz fölött 70 fokos hőmérsékletig hevítenek, majd tálcán lehűtik. Ezt követően csokoládéból „talpacskát" készítenek és 53%-os csokoládéfürdőbe helyezik. A csokis konyakmeggyet a nagy kézügyességet igénylő díszítés különbözteti meg a gépi gyártásútól. A néhány hetes pihentetés alatt a konyak feloldja a fondant, és a bonbon belseje folyékonnyá válik.
Kóstolja meg Ön is ezt a roppanós csokoládéval körül ölelt, zamatos konyakba rejtett meggyes varázslatot, amely a Bács-Kiskun Megyei Értéktár különleges csemegéje!
További információ és forrás:
www.facebook.com/izekhazaszank
www.bacskiskunremeke.hu
Dunavecse
2024. 03. 28.
2024. 03. 28.
[ Dunavecse ]
Foktő
2024. 03. 27.
2024. 03. 27.
[ Foktő ]
2024. 03. 21.
2024. 03. 21.
2024. 03. 20.
2024. 03. 20.
Kunpeszér
2024. 03. 19.
2024. 03. 19.
[ Kunpeszér ]
2024. 03. 18.
2024. 03. 18.