JÁTÉKRA FEL DUSNOKON!

közügyek zöld Bács-Kiskun TOP-fejlesztések
Elkészült a Turisztikai és Szabadidős Központ

A hideg, esős időjárás ellenére nagy lelkesedéssel várták a pénteki napot a dusnokiak. A településen több fontos fejlesztés is történt az elmúlt időszakban, ezek átadó ünnepségét rendezték kora délután. Mindszenti István polgármester köszöntőjében elmondta: 2019-ben mintegy 71 millió forint pályázati pénzből elkészült a Turisztikai és Szabadidős Központ, ami számtalan lehetőséget nyújt a dusnokiaknak és a településre érkezőknek. Az épületben rendezvényeket lehet tartani, vizesblokkot lehet használni, valamint a turisták meg is tudnak pihenni útjuk során. Az épület ugyan minden igényt kielégítő, azonban a környezete hagyott némi kívánnivalót maga után – mondta a polgármester.

Ezen környezet fejlesztésére nyert pályázati pénzt a dusnoki önkormányzat, összesen mintegy 12 millió forintot fordíthattak a munkálatokra. Jelen fejlesztés során az épület környezete újult meg, új, tetszetős térburkolatokkal, gépkocsi parkolókkal, valamint a park esti használhatóságát is biztosító napelemes kandeláberekkel. Az épület körül, meglévő igen rossz állapotú, töredezett betonburkolat volt, ennek helyén létesült új térkő burkolat. A köríves út mentén parkolókat alakítottak ki, szintén térkővel, szegélyezéssel. Az épület környékének megvilágítottsága 4 db új napelemes működtetésű kandeláber telepítésével valósult meg.

 

A központ közvetlen szomszédságában pedig egy új játszóteret építettek, szintén pályázati forrásból. A Magyar Falu Program keretében mintegy 5 millió forintot nyert Dusnok a játszótér kialakítására. Az átadón jelen volt Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője is, aki szintén örömét tolmácsolta a fejlesztésekkel kapcsolatban: “A dusnokiak és az ide látogató vendégek számára is bámulatos jelenség a Vajas-part, ez a természeti környezet. Talán nem véletlen, hogy jó néhány fejlesztés is itt valósulhatott meg. Továbbra is azért dolgozunk, hogy Dusnok is épüljön és szépüljön.”

A Turisztikai Központ és a mellette lévő játszótér több korosztály igényeit és szórakozási lehetőségeit is kielégíti. 

Forrás. Bácskaiharsona

További híreink

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

2024. 04. 25.

Mentsük meg a tanyákat!

A hungarikumnak számító magyar tanya különös szerepet tölt be Bács-Kiskun vármegye életében; a XVII. századtól meghatározó része hazánk társadalmi- gazdasági berendezkedésének. 

2024. 04. 25.

Kecskemét

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO