HAMAROSAN BEFEJEZŐDIK AZ IPARI PARK KIVITELEZÉSE FÉLEGYHÁZÁN

közügyek TOP-fejlesztések
A Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztése keretében új, mintegy 30 hektáros ipari park épül.

-A Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztése keretében a jelenlegi ipari park mellett, a Kiskunfélegyházát Kiskunmajsával összekötő közút mentén új, mintegy 30 hektáros ipari park épül. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezés 2019 novemberében megkezdődött. A földmunkák után megtörtént a lőszermentesítés, befejeződtek a kötelező régészeti munkák, majd tavasszal a belső aszfaltozott feltáró út mellett kiépültek a közművek: víz, gáz, elektromos áram és közvilágítás, továbbá a kerítés is megvalósult. A kivitelezés befejezését követően kerül sor az internethálózatot kiépítésére, de lesz portaépület és kamerarendszer is - mondta el Gyuricza Gergő fejlesztési csoportvezető augusztus 26-án, a városházán megrendezett sajtótájékoztatón.

Az ipari parki beruházás jelentős mérföldkő Kiskunfélegyháza gazdasági fejlődésében, hiszen a meglévő ipari parkban, illetve a város területén gyakorlatilag elfogytak az értékesíthető iparterületek. A Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem további befektetők számára kínál lehetőséget munkahelyteremtő beruházások létesítéséhez. Az eddigi üzemeltetési tapasztalatok alapján egy új, bekerített, akár az egyedi vállalkozói igényeknek is megfelelő közművekkel és megfelelő minőségű útkapcsolattal ellátott ipari parknak minősíthető iparterület képes lesz kiszolgálni a kis- és középvállalkozások telephely igényeit, valamint alkalmas lehet akár nagyvállalatok letelepítésére is.

Az új ipari terület javítani fogja a térségi vállalkozások versenyképességét azzal, hogy egy modern üzleti környezetben kezdhetik meg, vagy bővíthetik gazdasági tevékenységüket. A versenyképesség javulásával járó többlet jövedelem az induló és már működő vállalkozásoknál a térségi beruházási és foglalkoztatási ráta javulását eredményezheti. A beruházásokból következik a vállalkozások, illetve a működő telephelyek számának emelkedése, középtávon pedig a helyi kibocsátás, foglalkoztatás és jövedelem növekedése.

A projekt lezárását követően benépesedhet az ipari park, és Bács-Kiskun megye második legnagyobb TOP-os támogatással megvalósuló beruházása betöltheti a neki szánt funkciót.

Ez nem egy látványos, de annál hasznosabb fejlesztés, ami Félegyháza jövőbeni gazdasági fejlődésének az alapjait teremti meg, ugyanakkor megyei és országos szinten is jelentősnek számító ipari parki beruházás – mondta el Csányi József polgármester a projektről.

A TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00003 azonosító számú Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztése projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A beruházás várhatóan 2020. novemberében zárul.

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO