GÉPEKET VÁSÁROLTAK MADARASON

közügyek TOP-fejlesztések
Fontos fejlesztésnek örülhettek az év végéhez közelítve a madarasiak.

A település sikeresen pályázott a kormány Felzárkózó Települések Gazdaságélénkítő projekt elnevezésű kiírásán, ahol Madaras 100 millió forint támogatásban részesült. A jelentős összeg segítségével látványos beruházás kezdődött meg, melyet Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője adott át pénteken.

A projekt célja egy olyan üzem létrehozása Madarason, ahol bel- és külterületi utak, járdák, árkok, külső terek felújításához szükséges anyagokat, elemeket, térköveket tudnak gyártani. A program keretében átalakítottak és fűthetővé tettek egy már meglévő, mintegy 200 négyzetméteres csarnokot, ahol egész évben járdaelemeket, térkövet és szegélyköveket fognak gyártani. Szintén ebben az épületben alakítanak ki egy korszerű lakatosműhelyt is, ahol a szakemberek méltó körülmények között dolgozhatnak.

Szintén a pályázat keretében több asztalosipari gépet is be tud szerezni a település, így például egy élmaró, egy végvágó, egy kézi élzáró és egy szalagfűrész is gazdagítja az önkormányzat eszköztárát. További élőfa megmunkálására alkalmas eszközöket is vásároltak, így például ág-aprítógépet, sövénnyírót, láncfűrészt és fűkaszát.

Továbbá a bel- és külterületi utak, árkok, terek, zöld területek karbantartására szolgáló olyan gép és eszközpark kialakítása valósult meg, melyek segítségével az önkormányzat feladat ellátását biztosítani lehet és többrétű munkavégzésekkel akár a lakosságnak, akár a környékbeli településeknek is tudnak szolgáltatni. Nem elhanyagolhatóan a határvédelem számára megfelelő környezetet és infrastruktúrát tudnak biztosítani. Ezen gépparkhoz kapcsolódóan egy kotró-rakodógép, egy 12 tonna teherbírású billenős pótkocsi, egy 140 lóerős traktor beszerzésére kaptak lehetőséget a 100 millió Ft támogatásból.

A programnak köszönhetően több új munkahely létrehozását is tervezik, a mostani összegből 5 új álláskereső egy éves foglalkoztatásának a bérköltségét is megkapta az önkormányzat. Mindezzel a településről történő elvándorlást szeretnék megállítani.

Forrás/fotó: bacskaiharsona.hu

További híreink

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

2024. 04. 25.

Mentsük meg a tanyákat!

A hungarikumnak számító magyar tanya különös szerepet tölt be Bács-Kiskun vármegye életében; a XVII. századtól meghatározó része hazánk társadalmi- gazdasági berendezkedésének. 

2024. 04. 25.

Kecskemét

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO