FONTOS INTÉZMÉNYEK ÚJULNAK MEG A TÉRSÉGBEN

közügyek
Megközelítőleg 100 millió forint kormányzati támogatásból szépülhetnek tovább a választókerület közintézményei.

Zsigó Róbert, Baja és térége országgyűlési képviselője a választókerületet érintő fejlesztésekről nyilatkozott.

Megközelítőleg 100 millió forint kormányzati támogatásból szépülhetnek tovább a választókerület közintézményei. A fejlesztés eredményeként két községháza, egy egészségház és védőnői szolgálat, valamint egy sportcsarnok is korszerűbbé válik. A Belügyminisztérium pályázatán ezúttal öt település szerepelt sikeresen.

A felsőszentivániak régi terve volt az Egészségház további fejlesztése. A most elnyert, megközelítőleg 30 millió forintnyi támogatásból teljes egészében korszerűsítik ingatlan, több más mellett átalakítják a fűtési-rendszert, felújítják a tetőt, a villamos hálózatot, kicserélik a nyílászárókat és elvégzik az akadálymentesítést is.

Katymáron a Védőnői szolgálat szépül meg több mint 27 millió forintból, Fajszon a Községházában építik ki a klímaberendezéseket és modernizálják az elektromos hálózatot, mintegy 18.5 millióból.

Nemesnádudvaron a Községháza falait szigetelik le, valamint kicserélik az ajtók feletti tetőket, megközelítőleg 3 millió forintból. Hercegszántó önkormányzata a település sportcsarnokának villamos berendezéseit korszerűsítheti, az újítással járó munkák miatt pedig ki is festik az épületet, összesen 12.5 millió forintból.

Zsigó Róbert a fejlesztésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: a választókerület vidéki települései egyszerre tudnak sikeresek lenni a kormányzat több pályázatán is. – A világos érdekek mentén haladva, a közös munka eredményeként újabb fejlesztések indulhatnak a választókerületben. Ezúttal is olyan intézmények válnak szebbé, korszerűbbé, amelyek mindenki számára fontos feladatokat látnak el. Bízom benne, hogy a jövőben még több sikerről számolhatunk majd be – tette hozzá a képviselő.

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO