FONTOS INFORMÁCIÓKKAL TÉRTEK HAZA A POLGÁRMESTEREK

Nyolcvankettedik alkalommal ültek tárgyalóasztalhoz a 4. számú választókerület polgármesterei, hogy megbeszéljék közös dolgaikat

Ágasegyháza, Bócsa, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Fülöpjakab, Fülöpszállás, Gátér, Izsák, Jakabszállás, Jászszentlászló, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Kömpöc, Kunszállás, Lakitelek, Nyárlőrinc, Móricgát, Orgovány, Pálmonostora, Petőfiszállás, Szank, Tiszaalpár és Tiszaug polgármesterei találkoztak szeptember 3-án, Tiszaugon. A választókerület országgyűlési képviselője, Lezsák Sándor kezdeményezésére nyolcvankettedik alkalommal ültek tárgyalóasztalhoz a 4. számú választókerület polgármesterei, hogy megbeszéljék közös dolgaikat. Ezúttal egyebek mellett a Duna-Tisza közi tanyavilág fejlődésének lehetőségei, a térséget súlyosan érintő madárinfluenza járvány és a szőlészet és borászat helyzete szerepelt a napirenden.

A tanácskozás házigazdája Tiszaug polgármestere, Káré Gábor volt. Meghívott vendégként tájékoztatót tartott Viski József, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, aki a már megvalósult, illetve folyamatban lévő vidékfejlesztési pályázatokon túl a következő uniós ciklusban megnyíló újabb, helyi önkormányzatokat érintő vidékfejlesztési lehetőségekről is tájékoztatta a településvezetőket. Vajda Lajos, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Országos Járványvédelmi Központ igazgatója az idei madárinfluenza járvány hatósági tapasztalatait ismertette. Mint elmondta, a kártalanítási eljárás jelenleg is zajlik, már több mint 12 milliárd forintot állapítottak meg. A választókerületben a járvány miatt több település állattenyésztői kerültek nehéz helyzetbe. A hatóság új intézkedéseket, új eljárásrendet állapított meg a madárinfluenza járvány visszatérésének meggátolására. Gál Péter, az Agrárminisztérium Borászati és Kertészeti Főosztály főosztályvezetője a szüret közeledtével a hazai szőlő- és borágazat jelenlegi helyzetéről, a készülő új bortörvény termelőket védő új szabályozási kereteiről tájékoztatta a polgármestereket. Madari Örs, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály főosztályvezetője a tanyafejlesztési pályázatok tapasztalatairól, a tanyán élők jövőbeli támogatási lehetőségeiről tartott előadást. Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés képviselője, választókerületi kabinetfőnök a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program folyamatban lévő, illetve előkészítés alatt álló következő költségvetési ciklus fejlesztéseiről adott áttekintést.

További híreink

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

Ordas

2024. 04. 23.

Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason - projektindítás

Ordas Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00030). A projekt keretében 59,49 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közösségi épület korszerűsítése.

2024. 04. 23.

[ Ordas ]

Drágszél

2024. 04. 22.

Művelődési ház épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Drágszél Község Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra „Művelődési ház épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00007). A projekt keretében 49,63 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a település művelődési házának energetikai korszerűsítése valósul meg. 

2024. 04. 22.

[ Drágszél ]

2024. 04. 22.

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján. A mindent uraló műanyagok is veszélyeztetik létünk alapját, az élővilág változatosságát, a biológiai sokféleséget. 

2024. 04. 22.

Császártöltés, Érsekcsanád, 4+

2024. 04. 22.

Evezővel Bács-Kiskunban

Folytatódik a vármegye aktívturisztikai fejlesztése: a Vajas-fok és a Duna-völgyi-főcsatorna többnapos vízitúrákra is alkalmassá válik a jövőben.

2024. 04. 22.

[ Császártöltés , Érsekcsanád , Hajós , Kalocsa , Nemesnádudvar , Sükösd ]

2024. 04. 22.

A Kádár-kockák megmentése

Magyarország településein még ma is több mint 800 ezer Kádár-kocka áll.

2024. 04. 22.

Design by WEBORIGO