ENERGETIKAI TÁMOGATÁS KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA

közügyek zöld Bács-Kiskun TOP-fejlesztések
Energetikai korszerűsítésre pályázhatnak a kis- és középvállalkozások

A magas energiafelhasználás mind környezeti, mind gazdasági szempontból hátrányt okoz az emberiségnek, többek között a hazai vállalatok is nehezebb piaci helyzetbe kerülnek. 

A kis- és középvállalkozások épületeinek energetikai korszerűsítése – melyre az alábbi pályázati lehetőség irányul – a környezet terhelésének enyhítését és a vállalkozások rezsiköltség terheinek csökkentését is segíti.
Az “Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása a KKV-k részére (GINOP – 4.1.5-22)” pályázat a mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújt támogatást az energiahatékonyság javítását szolgáló tevékenységekre. Ezáltal a DD besorolás alatt 2 szint, efelett vagy DD besorolás esetén opcionálisan legalább 1 szint javulás érhető el a fejlesztendő épületek energetikai minőségi szerinti besorolásában.
Az igényelhető támogatás összege: minimum 75 millió Ft és maximum 500 millió Ft. A támogatás az opcionális vállalások számától függően vissza nem térítendő támogatássá alakul.
A pályázónak legalább a projekt összköltségének az igényelt támogatási összeggel csökkentett részét kitevő önerővel kell rendelkeznie. Az önerő saját forrásból és egyéb támogatásból is állhat.
Kik igényelhetik a támogatást?
azok a mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek:
•    rendelkeznek legalább 3 lezárt, teljes üzleti évvel,
•    éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt,
•    a megvalósítási helyszín a támogatási kérelem benyújtását megelőző 60. napnál korábban bejegyzésre került a támogatást igénylő székhelyeként, telephelyeként vagy fióktelepeként
•    A megvalósítási helyszín a Közép-Magyarországi régión kívül esik!
•    Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.
Bővebben a pályázatról az alábbi linken tájékozódhat: https://www.palyazat.gov.hu/node/74929#

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO