Életrevalók Tiszaalpáron: gyermeknevelési program órarendbe beépítve

A program Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat EFOP-3.9.2-16-2017-00009 kódszámú „Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben a Tiszakécskei járásban” megnevezésű pályázatának keretein belül valósul meg

A 2019-2020-as tanévben kezdték meg a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskolában az Életrevaló foglalkozásokat. A gyermekek neveltségének javítását szolgáló program heti egy órában, az órarendbe beépítve a 2020-2021-es tanévben is folytatódik. Az Életrevaló program szakmai felkészítését az óvoda és iskolapedagógusok 30 órás képzés keretében sajátították el, amelyhez később 2 délutános, 8 órás módszertani kiegészítés is kapcsolódott, szintén akkreditált továbbképzés keretében. (A fotók a képzéseken készültek.)

Mint azt Mayer Tamásné intézményvezetőtől megtudtuk, az elsődleges céljuk a pozitív kommunikáció kialakítása, a szóbeli és tettleges agresszivitás csökkentése. Ennek érdekében fejlesztik a tanulók önismeretét, felelősségtudatát és döntésképességét, továbbá a közösségért érzett felelősséget.

– A tanórákon játékos, beszélgetős formában beszéljük meg, hogyan lehet megismerni egyre jobban önmagunkat. Igyekszünk megerősíteni a jó szokásainkat, tulajdonságainkat. Ugyanakkor hibáinkat, rossz szokásainkat napi gyakorlással, tudatos odafigyeléssel törekszünk leküzdeni. Célokat tűznek ki a tanulók, amelyek megvalósításához terveket készítünk. Megtanuljuk a vágyak, álmok és a célok közötti legfontosabb különbséget; vagyis céljainkért nap, mint nap teszünk is! – fogalmazott az intézményvezető.

Az eredményes emberek 7 szokása program és az ezzel szoros kapcsolatban lévő Életrevaló program egyedüli magyarországi képviseletét az FC-PANNON Tanácsadó Kft. képviseli a Franclin Covey Társasággal kötött megállapodásuk alapján. Ez egy sajátos, specializált gyermekfejlesztési program, ez egy franchise, amit a Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat pályázati támogatásával sikerült megvalósítani. Mayer Tamásné szerint már sok kis apró örömöt, javulást sikerült elérniük több tanuló viselkedésében, így abban bizakodnak, hogy minden nap egy kicsit jobbá válik közösségük.

 

További híreink

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

2024. 04. 25.

Mentsük meg a tanyákat!

A hungarikumnak számító magyar tanya különös szerepet tölt be Bács-Kiskun vármegye életében; a XVII. századtól meghatározó része hazánk társadalmi- gazdasági berendezkedésének. 

2024. 04. 25.

Kecskemét

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO