Digitális adomány koronázta a segítséget

20 db új laptop segíti a halasi intézmények tanulóit

"A járvány okozta rendkívüli helyzetben, rendkívüli gyorsasággal kellett átállnunk a digitális oktatás rendszerére. Az átállás bár nem tűnt zökkenőmentesnek, mégis az akadályt sikeresen vették mind az oktatási intézményeink és pedagógusaink, a diákok és a szülők egyaránt. Az új helyzetben már az átállás legelején látszódott, hogy több olyan rászoruló család van, akik nem tudják biztosítani a gyermekeik számára a megfelelő technikai feltételeket, sok család nem rendelkezik még számítógéppel. Az utóbbi időben nagyon sok felajánlás érkezett magánszemélyektől, vállalkozásoktól egész térségünkben, így egyre több családnak jutnak olyan eszközök a birtokába, melyek segítik a gyermekek digitális oktatásban való hatékony részvételét." - nyilatkozta Bányai Gábor országgyűlési képviselő.

Nemrég Jánoshalmi családoknak juttattak el vállalkozói segítséggel számítógépeket, most pedig szintén segítő kezekre akadtak Kiskunhalason. Tóth Zoltán, Kiskunhalasról elszármazott vállalkozó és barátja Balogh Gábor a Diáksport Szövetség elnöke, öttusázó világbajnok, volt olimpikon 20 db teljesen új, minden szükséges rendszerrel előtelepített laptopot hozott ajándékba két Kiskunhalasi oktatási intézmény, a Fazekas Mihály Általános Iskola és a Szilády Áron Református Gimnázium részére. A két iskolában töltötte Tóth Zoltán gyermekkorát, aki úgy érezte, hogy most eljött az ideje, hogy visszaadjon oda, ahonnan rengeteg pozitív impulzust kapott és akik megalapozták az életben elért sikereit. Balogh Gábor világbajnokot nem csak a régi barátság vezette ahhoz, hogy csatlakozzon adományozáshoz, hiszen már több mint 10 éve rendszeresen adományoz embereknek és szervezeteknek egyaránt, számára ez is egy életforma és nagyon szívesen segít rászorulókon és a digitális oktatásra történő átállás egy olyan pont volt, mikor Ő maga is úgy érezte, most segítenie kell. Az adományok eljuttatását az intézményekre bízzák, hiszen Ők tudják hol van a legjobb helye, hol van azokra most a legnagyobb szükség. fotók: Szilágyi Pál Ferenc

További híreink

Nemesnádudvar

2024. 04. 17.

Értéket őriznek és mentenek

Ha valaki végigsétál Nemesnádudvar szemnek is tetszetős főutcáján, első látásra nem hiszi, hogy három évszázadnyi történelem veszi körül. Mint ahogyan sok környékbeli település esetében, itt is az 1700-as évek határozták meg Nádudvar jö­vőjét annak ellenére, hogy már a honfoglaló ma­gyarok 

2024. 04. 17.

[ Nemesnádudvar ]

Kecskemét

2024. 04. 16.

 Turisztikai kiállítás lesz Kecskeméten április 26-án!

Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást rendez hagyományteremtő szándékkal április 26-án, pénteken 10-18 óra között a Tourinform Iroda környékén (Kecskemét, Szabadság tér 5/A)  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az Iroda üzemeltetője.

2024. 04. 16.

[ Kecskemét ]

Bátya

2024. 04. 15.

Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen - projektindítás

Bátya Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra „Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00041). A projekt keretében 73,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból két önkormányzati épület energetikai korszerűsítése valósul meg. 

2024. 04. 15.

[ Bátya ]

Császártöltés

2024. 04. 15.

Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen - projektindítás

Császártöltés Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00026). A projekt keretében 235,50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közterületek rekreációs célú megújítása.

2024. 04. 15.

[ Császártöltés ]

Balotaszállás

2024. 04. 15.

Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson - projektindítás

Balotaszállás Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00009). A projekt keretében 60,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

2024. 04. 15.

[ Balotaszállás ]

Kiskunmajsa

2024. 04. 11.

Folytatódnak a fejlesztések Bács-Kiskunban 

Csaknem félszáz fejlesztési beruházás támogatói szerződését írták alá 12 milliárd forint értékben csütörtökön Kiskunmajsán, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgármesterek Szakmai Fórumának keretében. Az eseményen elhangzott: a napokban döntés született arról, hogy újabb 8,5 milliárd forint pályázati forrás érkezik a vármegyébe. 

2024. 04. 11.

[ Kiskunmajsa ]

Design by WEBORIGO