BÁLOZTAK A SZABADSZÁLLÁSI MENTŐSÖK

Két év kihagyás szervezhettek újra mentős bált a településen

Az elmúlt két évben szigorú megszorításokban kellett élnünk, mely tiltott minden társasági összejövetelt, találkozót. Életünk hajszálon függött, melyet fáradhatatlan erővel és energiával védelmeztek és gyógyítottak az egészségügyben dolgozó szakemberek.

A Szabadszállási Mentőalapítvány tagjai, akik szolgálatuk során maximális szakértelemmel birkóztak meg az elmúlt időszak nehézségeivel, úgy gondolták, hogy a vírusveszély tilalmait eltörölve nyitnak a világ felé és megrendezik a hagyományossá vált mentős bálat. Hatalmas érdeklődést kapott a zenés est, hiszen pár nap alatt elkeltek a támogatói jegyek és megtelt a szabadszállási Nagyvendéglő vendégekkel. A bálon tiszteletét tette Dr. Salacz László országgyűlési képviselő úr is, aki elismerő szavakkal köszönte meg a mentőállomás dolgozóinak munkáját.

A „mentős fiúk” az est során fontosnak tartották, hogy beszámoljanak a csendességben elmúlt évek munkájáról, mely a mentőállomáson zajlott, hiszen több fejlesztésen, számos képzésen és egészségmegőrző programon vannak túl.

Az öt évvel ezelőtt alapított Szabadszállási Mentőalapítvány egyik fő feladatának tekinti az egészséges életmód hirdetését, amelyet a sport, ezen belül is a futóversenyek rendezésében tudták megvalósítani. Az elmúlt három évben sikeresen szervezték meg nyári futóversenyüket, melyre hatalmas számmal érkeztek versenyzők. Idén ezt kiegészítették egy tavaszi erdei futóversennyel is.

Az egészség megőrzése mellett fontosnak tartják saját maguk fejlesztését, fejlődését is. Számos továbbképzésen, szakmai konferencián vettek részt. Az egészségügyi végzettséggel nem rendelkező gépkocsivezető kollégák betegkísérő tanfolyamon, valamint a Hungarorirng területén lévő vezetéstechnikai centrumban egy egész napos tréningen is részt vehettek. A mentőállomás dolgozói két alkalommal jelenhettek meg a kiváló szakmai hírnevű Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság által szervezett konferencián.

Az életet veszélyeztető helyzet felismerése nagyon fontos lépés ahhoz, hogy egy súlyos szituációt felismerve a szakember hatásosan tudjon segíteni. Ezt támasztják alá az egészségügyi képzések. Azonban az oktatási és alapítványi feladatok eredményes elvégzéséhez ma már nélkülözhetetlen az informatikai eszközök fejlesztése. 2020 őszén pályázatot nyújtottak be, mely révén 800 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el. Ezt az összeget kiegészítve a mentőállomásra tudtak vásárolni projektort, laptopokat és nyomtatót is. A 2020-as évben befolyt báli bevételből egy felnőtt és egy csecsemő újraélesztő fantomot vásároltak.

A világjárvány kitörését követően két darab ózongenerátort is beszereztek, melyből egyet használatra átadtak a szabadszállási orvosi rendelők fertőtlenítésére. A mentőautóikban pedig saját logóval ellátott plédeket vásároltak.

Az elmúlt két évben az adóvisszatérítésből befolyt támogatási összeg 1,6 millió forint volt, melyet megköszönnek minden adakozónak. Ez az összeg és az idei év báli bevétele a mentéstechnikai eszközök beszerzését, eszközparkjuk fejlesztését teszi lehetővé.

 

 

További híreink

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

2024. 04. 25.

Mentsük meg a tanyákat!

A hungarikumnak számító magyar tanya különös szerepet tölt be Bács-Kiskun vármegye életében; a XVII. századtól meghatározó része hazánk társadalmi- gazdasági berendezkedésének. 

2024. 04. 25.

Kecskemét

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO