BAJA HŐSÉT KERESIK

Idén is várják a jelöléseket a Baja Hőse címre.

Az amve.hu szerkesztősége 2017-ben indította útjára a kezdeményezést, amelynek célja olyan emberek díjazása, akik a közjóért dolgoznak, csendben, feltűnés nélkül, a nyilvánosság kerülésével.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható: a bajaiak nem csak ismerik, de szeretik, tisztelik és meg is becsülik a közösségekért szerényen dolgozó hétköznapi hőseiket.

Ha ismer a környezetében valakit, akit csodál azért, mert észrevesz olyan dolgokat, amiket más nem, mert tesz azokért, akikért más nem, mert odaáll-olyan ügyek mellé, amelyek mellé más nem, mert odafordul azokhoz, akikhez más nem,
mert megteszi azt, amit más nem:
itt az alkalom, hogy felhívja rá a figyelmet.

Bárki jelölhet, rövid, fényképes bemutatással, indoklással és elérhetőséggel. A valódi személyazonosság ellenőrzésének érdekében kérik, mellékelje a jelölt elérhetőségeit (telefonszám, lakcím). Titkos jelöléseket nem áll módjukban elfogadni. Törekszenek arra, hogy megtartsák kezdeményezésük civil mivoltját, ezért FONTOS, HOGY POLITIKAI PÁRTHOZ, VAGY POLITIKAI CÉLBÓL LÉTREJÖTT SZERVEZETEKHEZ KÖTŐDŐ SZEMÉLYEK JELÖLÉSÉT NEM FOGADJÁK. Jelölését december 5-ig az amibajank@amve.hu címre, vagy Facebook oldalukra, privát üzenetben kell elküldeni.

Ezt követően a jelöltek részt vesznek a december 18-ig tartó Facebook-os szavazáson. A díjat (amely emlékplakettből és értékes tárgyjutalomból áll) december 21-én adják át Baja Hősének. További információkat a kiírással, jelöléssel kapcsolatban a fenti megadott e-mail címen, vagy Facebook oldalukon privát üzentben kérhet.

Forrás: https://amve.hu/

 

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO