AZ EGÉSZSÉG ÉRDEKÉBEN

közügyek választás
Életmentő eszközöket kaptak a települések

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat egyik fontos feladata, hogy a megye lakosságának életkörülményeit is javítsa. Éppen erre ad lehetőséget a megyei önkormányzat egyik sikeres pályázata, melynek keretében 4 db defibrillátor, 20 db vérnyomásmérő és 12 db ózongenerátor beszerzésére nyílt lehetőség.

Az életmentő- valamint a légtér tisztítására alkalmas készülékeket a megye azon települései kapják, ahol az intézményi struktúra lehetővé teszi az eszközök használatát és azok jó szolgálatot tesznek a járvány idején. A nyertes huszonhárom település vezetősége helyben határozza majd meg, hogy az eszközöket melyik intézményben, hol használják és helyezik el.

Az eszközök célja, hogy a hátrányos helyzetben lévők mihamarabbi ellátásban részesüljenek. Például a tanyagondnokok, vagy falugondnokok a vérnyomásmérő segítségével azonnal egy egészségügyi státuszt kaphatnak az ellátott személyekről, így azonnal megállapíthatják, hogy szükséges-e tenni további intézkedéseket.

Talán a legaktuálisabb az ózongenerátorok használata, hiszen ez az eszköz antivirális, antibaktericid és antifungicid funkciókkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a vírusokat, baktériumokat és gombákat is képes elpusztítani. A fertőtlenítő hatás miatt nagy hasznát lehet venni az új koronavírus járvány elleni védekezésben, hiszen több ingatlan fertőtlenítése megoldottá válik közösségi terekben és lakóházakban egyaránt.

Az automata defibrillátor közösségi rendezvények egyik alap ellátási eszköze. Olyan típusra esett a választás, mely használatához nem kell speciális szakképesítés, mivel az eszköz 4 másodperc alatt diagnosztizálja a problémát és így, csak és kizárólag végszükség esetén küldi az impulzust az ellátandó személyre.

A bajai járásban összesen 5 település kapott műszert. Madaras egy új vérnyomásmérőt nyert, Bácsborsódra, Garára és Sükösdre egy-egy vérnyomásmérő és ózongenerátor került, míg Nagybaracska egy defibrillátorral gazdagodott.

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO