Kiskunfélegyháza olimpiai bajnok cukrászát, Kovács Jánost kérte fel az önkormányzat, hogy az alföld kincseinek felhasználásával készítse el az édességet. Így lett a homoktövis, az alma és a mandula a szemnek és szájnak egyaránt tetszetős sütemény fő alkotóelemei. A cukrászmester társa Molnár Tamás cukrász volt abban az izgalmas alkotási folyamatban, amelynek célja egy ízben és textúrában sokszínű, korszerű sütemény megszületése volt. Sok egyeztetés után, és a főleg önkormányzati dolgozókból álló alkalmi kóstolók észrevételeit hasznosítva alakult ki Félegyháza tortájának végleges formája.
A sütemény hat rétegből áll. Az alapot egy vajas felvert réteg adja, ami vajból, lisztből, manduladarabokból és tojásból készül. Erre kerül a ropogós réteg manduladarabok, barnacukor és egy kevés liszt felhasználásával, amit megsütnek, majd kakaóvajjal vékonyan megkennek. Következik egy karamellás réteg halvány sós ízzel, majd a homoktövises, almás zselé citromlével. Ezt vaníliás krém takarja, majd az egészet a mákos, fehércsokis réteg zárja. Ezt koronázza meg az alma és aranyozott mandula, s minden szelet éke, Kiskunfélegyháza ehető papírból készült címere.
Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+
2024. 04. 25.
2024. 04. 25.
[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]
Kecskemét
2024. 04. 25.
2024. 04. 25.
[ Kecskemét ]
Kiskunfélegyháza
2024. 04. 25.
2024. 04. 25.
[ Kiskunfélegyháza ]
2024. 04. 25.
2024. 04. 25.
2024. 04. 25.
2024. 04. 25.
Kecskemét
2024. 04. 23.
2024. 04. 23.
[ Kecskemét ]