A VIDÉKI TELEPÜLÉSEK TOVÁBB SZÉPÜLNEK

közügyek Fi200 TOP-fejlesztések
Zsigó Róbert Baja-és térsége országgyűlési képvelője közösségi oldalán közleményben foglalta össze a térséget érintő nyertes pályázatokat.

Zsigó Róbert Baja-és térsége országgyűlési képvelője közösségi oldalán közleményben foglalta össze a térséget érintő nyertes pályázatokat.

“Folytatódnak a fejlesztések a választókerületben. A kormányzat által meghirdetett Magyar Falu Program pályázatain ezúttal kilenc önkormányzat szerepelt sikeresen, így hamarosan újabb út- és járdafelújítások indulhatnak a településeken. A beruházások összege meghaladja a 150 millió forintot.

A Magyar Falu Program kiírásai 2019 óta folyamatosak, melyeken jó eredményekkel szerepelnek a választókerület települései. A kormányzati pályázatnak köszönhetően orvosi rendelők, oktatási intézmények, művelődési házak, valamint fontos útszakaszok válhattak és válhatnak korszerűbbé.

A mostani kiírás kilenc település számára hozott fejlesztési forrásokat, összesen 156,6 millió forint értékben.

Érsekcsanádon befejeződhet az Akácos utca építése, mintegy 30 millió forintból, ahogy Sükösdön is ugyanekkora összegből aszfaltozhatják le a Horgász utcát. Szeremlén problémát jelentett a több helyen is előforduló betontálcás burkolat, ezeknek a helyére most aszfaltcsík kerülhet az Újsor, a Zrínyi, valamint a Dózsa utcában, a pályázatban odaítélhető legmagasabb támogatásból, 30 millió forintból. Vaskút is 30 millió forintos kormányzati forrásból szépülhet tovább, a nagyközségben a Templom teret, a Petőfi és Damjanich utcát, továbbá a Bokodi út egy részét újítják fel. Dávodon a Jókai utcát korszerűsítik 8 millió forintból, Garán pedig a templommal szemben található Kis utca újraaszfaltozása valósulhat meg mintegy 15 millió forintból.
Az utakkal párhuzamosan a járdaszakaszok is biztonságosabbá válnak. Csávolyon a Bem utca mindkét oldalán, és az Epreskert utca páros oldalán szépülhet meg a gyalogút, közel 5 millió forintból. Dusnokon több mint 4 millió forintból végzik el a régi, félszáz esztendős szakaszok felújítását, valamint a járda kiépítését az Arany János utcában. Sikerrel pályázott Madaras is, ahol 5 millió forintból válik majd korszerűbbé a Nagyboldogasszony utcában található gyalogút.

A közös munka eredményeképpen jó ütemben haladnak a vidéki fejlesztések – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – Az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztést sikerült átadni, amely nagy mértékben járult hozzájárult ahhoz, hogy a kisebb településeink élhetőbbé, otthonosabbá válhassanak. A vidék fejlesztése mindannyiunk közös érdeke, amely mellett Magyarország Kormánya elkötelezte magát. Ezt a munkát a jövőben is folytatni fogjuk ! “– olvashatjuk a képviselő közösségi oldalán.

 

 

 

További híreink

2024. 03. 18.

Több volt a vendég

Tavalyelőtthöz képest 2023-ban nőtt a Bács- Kiskun kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma. Kecskemét vitte a prímet, de Kiskunmajsa, Tiszakécske és Kiskőrös sem panaszkodhat.

2024. 03. 18.

Kiskőrös

2024. 03. 15.

Kiskőrös díszpolgára lett Rideg László

A köz érdekében évtizedeken át végzett munkáját elismerve Kiskőrös városa díszpolgári kitüntetést adományozott Rideg Lászlónak, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnökének. 

2024. 03. 15.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 14.

Választási tudnivalók

2024. június 9-én vasárnap közös eljárásban választjuk meg az Európai Parlament tagjait, a helyi (azaz települési és vármegyei) önkormányzati képviselőket és polgármestereket, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselőket. 

2024. 03. 14.

Nyárlőrinc

2024. 03. 13.

Sétáljon velünk! Nyárlőrincen folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon.

2024. 03. 13.

[ Nyárlőrinc ]

2024. 03. 13.

Értesítés a Területi Választási Bizottság ülése elhalasztásáról, és a soron következő ülés időpontjáról

A Bács-Kiskun Vármegyei Területi Választási Bizottság 2024. március 14-én 17 órára meghirdetett ülése betegség miatt elmarad. A nemzetiségi jelölő szervezet nyilvántartásba vételéről 2024. március 18-án dönt a Bizottság. Az ülés a Megyeháza félemelet 1. tárgyalójában 15 órakor kezdődik. 

2024. 03. 13.

2024. 03. 12.

A Kunsági Borvidék is versenyben van, Frittmann János a legjobbak között

Nyilvánosságra hozták az idei 50-es listát, közülük kerül ki majd a végső győztes. 2024. március 1-jén zajlott a Borkonferencia. Hagyományosan ezen az eseményen hirdették ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát. Itt ismerhettük meg tehát a BORÁSZOK BORÁSZA díj idei jelöltjeit!  

2024. 03. 12.

Design by WEBORIGO