A PIAC FEJLESZTÉSÉRE PÁLYÁZIK A BUGACI ÖNKORMÁNYZAT

közügyek
53 millió forintos pályázatot nyújtott be a bugaci önkormányzat a városközpont és a piac továbbfejlesztésére.

53 millió forintos pályázatot nyújtott be a bugaci önkormányzat a városközpont és a piac továbbfejlesztésére. A helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális és eszközfejlesztésére októberben kiírt pályázat keretében pozitív elbírálás esetén 53 millió forintos beruházás valósulhat meg a településen 5,3 millió forint önerő mellett – számolt be Szabó László polgármester.

– Az elmúlt években sok sikeres pályázati fejlesztés valósult meg Bugacon. Többek között évekkel ezelőtt, a kistérségben elsőként építettünk új, fedett piaccsarnokot LEADER forrásból. A csarnok azóta is szolgálja a helyi termelőket és kulturált vásárlási lehetőséget teremt lakosaink számára. Régóta foglalkoztat azonban, hogy jó lenne továbbfejleszteni a csarnok környezetét, ezzel településünk központját. Ennek érdekében nyújtottunk most be pályázatot. Amennyiben kedvező elbírálásban részesül, az 53 millió forintos beruházás keretében megépül egy 235 négyzetméteres, oldalán nyitott, de fedett elárusító hely, felszedhető, áttelepíthető asztalokkal, megépülnek parkolók és közlekedő utak 602 négyzetméter térkövezéssel és 211 négyzetméter murvás felülettel, kialakítunk három automata kézfertőtlenítő pontot, további napelemes lámpákat helyezünk ki, parkosítjuk a csarnok környezetét, automata öntözőrendszert építünk ki, vásárolunk egy kistraktorra szerelhető hótolót és egy melegvizes, magasnyomású rekeszmosót. Az elkészült tervek alapján már zajlik az építési engedélyezési eljárás, és várjuk a tisztázó hiánypótló kérdéseket. Döntés tavasszal várható. Ha támogatásban részesül az elképzelés, akár már 2021-ben megkezdődhet a beruházás – összegezte a polgármester.

További híreink

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

2024. 04. 25.

Mentsük meg a tanyákat!

A hungarikumnak számító magyar tanya különös szerepet tölt be Bács-Kiskun vármegye életében; a XVII. századtól meghatározó része hazánk társadalmi- gazdasági berendezkedésének. 

2024. 04. 25.

Kecskemét

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO