A HARTAI MAY FARM NYERTE AZ ÉV AGRÁRINNOVÁCIÓ DÍJÁT

Az ország harmadát már lefedi a kezdeményezésük

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben Az év agrárinnovációja díjat a MyFarm Harta nyerte el, amelyet a vállalat alapítója és ötletgazdája, Kövesdi Gábor vett át.

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben az újonnan alapított az Év agrárinnovációja díjat a MyFarm Harta nyerte el, amelyet a vállalat alapítója és ötletgazdája, Kövesdi Gábor vett át. Kövesdi Gábor és családja már közel 30 éve gondozza a háztáji kertet a vetéstől az „aratásig”, szenvedélyük a minőségi zöldség és gyümölcs termesztése. Úgy gondolják, hogy céljaik eléréséhez, ahhoz, hogy minőségi mezőgazdasági termékek jussanak a családok asztalára, a gazdák sokéves tapasztalata és a fiatalok modern szemlélete segítheti hozzá. A MyFarm Harta weboldalán keresztül ki lehet választani a közelben élő gazdát, akinél „kertbérlők” lehetnek a vásárlók, majd online tudják követni, ahogyan a gazda és maga a természet dolgozik a kerten. Végezetül pedig saját otthonukban vehetik át a friss, 100 százalékig vegyszermentes zöldségeket és gyümölcsöket.

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben az Év agrárinnovációja díjat a MyFarm Harta nyerte el, amelyet a vállalat alapítója és ötletgazdája, Kövesdi Gábor vett át.

Kövesdi Gábor, a MyFarm Harta alapítója elárulta, hogy a megtermelt zöldségeket, illetve gyümölcsöket a szezonban minden héten, minden hónapban kiszállítják az előfizetőknek. Szezon előtt elő kell fizetni a kertre, és gyakorlatilag földet bérelnek a vásárlók, ami egy heti kosár esetén 8 négyzetmétert jelent. Földarányosan pedig minden héten megkapják az adott területen megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket, amit a család valamelyik tagja visz házhoz az előfizetőknek – a szezon május és november között tart többnyire, időjárástól függően.

„Fontos még, hogy teljesen vegyszermentes az egész kert, illetve minden terménynek legalább a 10%-át rászorulóknak visszük. Tehát ezt kapod így csomagba, hogy automatikusan jótékonykodsz is”- árulta el Kövesdi Gábor.

Hozzátette, hogy már gyerekkora óta látja, hogy hiába termelnek nagyon jó minőségű árut a gazdák – például zöldséget, gyümölcsöt, sajtot, füstölt árut stb. -, nehezen tudják eladni. Ha pedig nem tudják eladni vagy épp rossz áron adják tovább, veszteséges a gazdálkodás. Első évben közel 100 előfizetővel és 500-600 négyzetméteres kerttel indultak, de már akkor érezték, hogy sokkal nagyobb a kereslet, mint amit jó szívvel, jó minőséggel ki tudnak szolgálni, ezért a másik évben már dupla akkora lett a kertjük. Azóta pedig már van egy „boldog” tyúkfarmjuk, ahol a „boldog” tyúkok „boldog” tojást tojnak. Utána a hartai kolbászt és más termelők füstölt áruit is be tudták tenni a kosarakba. Idén viszont még nagyobbat léptek, megnyitották a lehetőséget más gazdálkodók számára is, amire közel 200-an jelentkeztek, végül 5 kertet vontak be a termelésükbe. Így az ország harmadát már le tudják fedni, de megállni továbbra sem szeretnének, sőt, még több kertet és terméket szeretnének a jövőben.

Nagyon fontos a személyes motiváció, hogy a személyes életünket is jobbá tegyük. Nem véletlenül van benne az elejétől kezdve a kötelező 10% jótékonyság is. Szeretnénk társadalmilag is nyomot hagyni és jó dolgot tenni mind a környezetünkért, mind a rászorulóknak segítve. Szeretnénk azt, hogy amit csinálunk, annak legyen hatása.

Forrás:agrarszektor.hu

További híreink

2024. 04. 18.

Két vármegyei beruházás is településfejlesztési díjat kapott 

Jánoshalma önkormányzata Településfejlesztési Díjat, Ballószög önkormányzata és a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség pedig Településfejlesztési Különdíjat kapott szerdán Gödöllőn, A jövő települései konferencián. Mindkét díjazott beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásából valósult meg. 

2024. 04. 18.

Nemesnádudvar

2024. 04. 17.

Értéket őriznek és mentenek

Ha valaki végigsétál Nemesnádudvar szemnek is tetszetős főutcáján, első látásra nem hiszi, hogy három évszázadnyi történelem veszi körül. Mint ahogyan sok környékbeli település esetében, itt is az 1700-as évek határozták meg Nádudvar jö­vőjét annak ellenére, hogy már a honfoglaló ma­gyarok 

2024. 04. 17.

[ Nemesnádudvar ]

Kecskemét

2024. 04. 16.

 Turisztikai kiállítás lesz Kecskeméten április 26-án!

Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást rendez hagyományteremtő szándékkal április 26-án, pénteken 10-18 óra között a Tourinform Iroda környékén (Kecskemét, Szabadság tér 5/A)  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az Iroda üzemeltetője.

2024. 04. 16.

[ Kecskemét ]

Bátya

2024. 04. 15.

Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen - projektindítás

Bátya Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra „Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00041). A projekt keretében 73,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból két önkormányzati épület energetikai korszerűsítése valósul meg. 

2024. 04. 15.

[ Bátya ]

Császártöltés

2024. 04. 15.

Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen - projektindítás

Császártöltés Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00026). A projekt keretében 235,50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közterületek rekreációs célú megújítása.

2024. 04. 15.

[ Császártöltés ]

Balotaszállás

2024. 04. 15.

Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson - projektindítás

Balotaszállás Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00009). A projekt keretében 60,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

2024. 04. 15.

[ Balotaszállás ]

Design by WEBORIGO