350 MILLIÓ FORINTOS PROJEKT VALÓSUL MEG BUGACON A MAGYAR FALU PROGRAMON ELNYERT FORRÁSSAL EGYÜTT

közügyek TOP-fejlesztések
A településen párhuzamosan több fejlesztés is folyik.

Több mint 25 millió forintot nyert Bugac a Magyar Falu Program iskolaépület felújítására kiírt pályázatán. A KLIK (Klebelsberg Központ) által benyújtott pályázat szervesen kapcsolódik a folyamatban lévő, mintegy 250 millió forintos TOP-os (a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által koordinált Településfejlesztési Operatív Program) projekthez – tudtuk meg Szabó László polgármestertől.

– Zajlik egy energetikai felújításunk TOP-os forrásból, és mivel nem fértünk bele a költségekbe, onnan ki lett véve az iskola tetőhéjazat cseréje és a villámvédelem, amit a jelen fejlesztés tartalmaz. A teljes fejlesztés magában foglalja a hivatal, és a tornacsarnokkal egybeépített iskolaszárny teljes energetikai felújítását a hőszigeteléstől a nyílászáró cserén át a fűtés korszerűsítésig, továbbá a napelemig. A hőszivattyús rendszer ugyanis megújuló energiaforrással fog működni, a szükséges áramot magunk termeljük meg. Ehhez 50 plusz 8 kW kiépítésére lesz szükség a hivatalnál már meglévő 10 kW mellett. Így áll össze a 350 millió forintos projekt. A jelentkező többletköltség igény egy része most a KLIK pályázat keretében megvalósul, de még mintegy 30 millió forint önkormányzati önerőre is szükség lesz. Így egy szerencsés együttműködés eredményeként a teljes beruházás meg tud valósulni – számolt be a részletekről Szabó László.

A polgármester hozzátette azt is, hogy folyamatban van ezzel párhuzamosan egy konyhabővítés is az iskolánál. Az eszközvásárlással együtt mintegy 54,5 millió forintba kerülő beruházás a Pénzügyminisztérium támogatásával és 12 millió forint önkormányzati önerővel valósul meg. Az építési munkálatok jelenleg is folynak, a napokban rendelték meg 5 millió forint értékben a konyha technikai eszközeit, többek között sütő-pároló és különböző légtechnikai berendezéseket. A beruházásnak köszönhetően 80 négyzetméterrel bővül az épület alapterülete, és a régi épületrész is megújul. A teljes konyha új villamoshálózatot, lefolyórendszert és burkolatot kap.

 

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO