Orvosi rendelő felújítása Csátalján

Projektazonosító: TOP-4.1.1-15-BK1-2016-00003

Támogatás aránya: 100%

Megvalósítás vége: 2018.10.31.

Projekt célja: Csátalja Község Önkormányzatának célja a háziorvosi ellátásának magas színvonalú és élhető környezetet teremteni. Célja a jelenleg elhasználódott eszközökkel, nem megfelelő körülmények között történő szolgáltatás számára fejlesztést és modernizációt biztosítani. Az önkormányzat célja, közintézményeire jellemző akadálymentesítési hiány leküzdése is.

 A projekt tartalma: A beruházás keretében a 6523 Csátalja, Erzsébet u. 4. szám alatti ingatlan eszközállományi fejlesztése valósul meg. Belső felújítási, burkolat- és nyílászáró cserélési munkálatok tervezettek, valamint gipszkarton álmennyezet lesz felhelyezve. A villamos hálózatot felújítjuk, dolgozói öltöző lesz kialakítva. Eszköz- és bútorzat beszerzés lesz megvalósítva, udvarrendezéssel 1 db akadálymentes parkoló kerül kialakításra a belső részen. Hűtéstechnikai rendszert épít ki a váró és rendelő helységben. Kötelezően megvalósítandó tevékenységként energiahatékonysági intézkedéseket (külső hőszigetelés és nyílászáró csere), projektarányos akadálymentesítést és a tájékoztatási és nyilvánossági elemekre vonatkozó kötelezettségeket teljesítenek. A háziorvosi rendelőnek helyt adó épület bővítésre és felújításra került.

Az épület energetikai korszerűsítése történik meg, külső hőszigeteléssel, külső és belső nyílászárók cseréjével. A jelenleg elhasználódott villamos hálózat fel lesz újítva, a váró és rendelő helységekbe klímaberendezés lesz tervezve. A leromlott állapotú burkolatok cserélve lesznek, gipszkarton álmennyezet felhelyezését és a belső szükséges felújítási munkálatokat elvégezzük a projekt keretében. A dolgozók részére öltöző lesz kialakítva.

A projekt várható eredménye: Az akadálymentesítés megvalósítása, modernizált eszközök és berendezések használatának megvalósítása.