Fogorvosi rendelő felújítása Csátalján

Projektazonosító: TOP.4.1.1-15-BK1-2016-00004

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás vége:2018.10.31

A projekt célja: Csátalja felnőtt és gyermek (vegyes) fogorvosi ellátása a 6523 Csátalja, Petőfi Sándor u. 2. szám alatt működik. Csátalja Község Önkormányzatának célja a lakosság számára méltó színvonalú fogorvosi ellátás biztosítása, valamint a lelkiismeretes, és régóta a településen élőket kezelő egészségügyi szolgáltatók megfelelő munkakörnyezetének kialakítása. Olyan minőségi és magas szintű ellátást kíván létrehozni, amely mind az épület infrastruktúrájának javításával, mind az eszközállomány fejlesztésével hozzájárul az országon belüli, egészségügyi rendszerre jellemző nagymértékű egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

A projekt tartalma: A tető héjazat cserére kerül, a villamos szerelvényeket cserélik. Vizesblokk kerül kialakításra, illetve takarító-eszköz tárolót hoznak létre. A belső szükséges burkolatokat és a nyílászárókat cserélik. Eszközbeszerzés, valamint hűtéstechnikai rendszer kiépítése valósul meg. Az épület belső és külső projektarányos akadálymentesítése tervezett, energiahatékonysági intézkedés keretében külső hőszigetelés (fal és födém) és külső nyílászárócsere, valamint fűtéskorszerűsítés történik. Az épület hullámpalával fedett, ezért a projekt keretében az azbesztmentesítése megtörténik.

Az épületen energetikai korszerűsítés tervezett, ezáltal a külső fal és födémszigetelés kerül fel, valamint a nyílászárókat teljes körűen cserélik. Modern, megfelelő hatásfokkal dolgozó kondenzációs kazánnal a fűtésrendszer korszerűsítése tervezett a még gazdaságosabb üzemeltetés érdekében. Az akadálymentesítés projektarányosan elkészül (akadálymentesítési terv alapján). A belső szükséges burkolatcserék (a rendelői járólap kivételével), valamint felújítások elvégzésre kerülnek. A villamos szerelvényeket cserélik, az épület hűtéstechnikáját kiépítik. A terveken szereplőknek megfelelően belső átalakításokkal takarítóeszköz tároló helység, valamint vizesblokk kerül kialakításra.

A projekt várható eredménye: Minőségi ellátás jön létre, megfelelő munkakörnyezet teremtődik meg a településen az egészségügyben dolgozók számára. Az elavult, korszerűtlen és elhasználódott körülmények megszüntetésével, valamint a projektarányos akadálymentesítéssel az önkormányzat közelebb kerül a Helyi Esélyegyenlőségi Programjában foglalt célkitűzéseinek eléréséhez, megtéve az első lépcsőfokot a településen jellemző akadálymentesítési hiány leküzdéséhez.