Egészségügyi komplexum kialakítása Hercegszántón

Projektazonosító: TOP-4.1.1-15-BK1-2016-00010

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás vége: 2019.05.31.

A projekt célja: Hercegszántó község területén jelenleg külön épületben működik a felnőtt háziorvosi, a gyermekorvosi, valamint a védőnői szolgálat. Az ellátások elmaradott körülmények között üzemelnek. Ezért az önkormányzat a két egészségügyi szolgáltatót a település felnőtt háziorvosi ellátásának helyt adó épületbe (Kossuth L. u. 25/B) kívánja költöztetni. Ebben az épületben, habár felújításra és bővítésre szorul, mégis gazdaságosan lehetne üzemeltetni az ellátásokat. Az önkormányzat célja a településen kialakult, akadálymentesítés nélküli állapotok megszüntetése, ezáltal a prevenciós és szűrőprogramokhoz történő egyenjogú hozzáférés megteremtése mindenki számára.

A projekt tartalma: A Kossuth Lajos u. 25/B szám alatti ingatlan fejlesztése fog megvalósulni, a meglevő épület átalakításával és bővítésével. Ebben az épületben lesz kialakítva a gyermek háziorvosi, felnőtt háziorvosi és védőnői szolgálat rendelője. A meglevő talajon fekvő burkolatok elbontását követően új hő- és vízszigetelt talajon fekvő padló készül. A villamoshálózat fel lesz újítva, mindhárom egység külön mérőórákkal lesz ellátva. A meglevő padláslépcső átépítik. Az épületen szükséges belső felújításokat elvégzik. Az épületre új tetőszerkezet kerül. Összesen 6 parkoló lesz kialakítva, melyek közül kettő akadálymentes parkoló lesz. Napelemes rendszer kiépítése tervezett megújuló energiaforrások használata érdekében. A rendelők klimatizálva lesznek. Az épület fal- és födémszerkezetének hőszigetelése megvalósul, a nyílászárókat korszerű, háromrétegű szigetelt fa nyílászárókra cserélik. A fűtéskorszerűsítése megtörténi kondenzációs kazán elhelyezésével.

A projekt várható eredménye: Az ellátások megfelelő körülmények között fognak üzemelni, fenntartása pedig gazdaságosabbá válik.