Versenyben a megyei párlatok

Okt. 16
2017

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, idén harmadik alkalommal, a Kecelen megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatverseny keretében kívánja kiválasztani Bács-Kiskun megye legjobb szőlőpálinkáját és  Bács-Kiskun megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéjét.
A verseny célja a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a pálinka, mint Hungaricum népszerűsítése határon innen és határon túl. A versenyen résztvevő pálinkák megmérettetése, a minőség javítása, a kereskedelmi forgalomban kapható termékek marketingjének népszerűsítése. A pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása, a kereskedelmi főzdék munkájának elismerése Bács-Kiskun megyében.
Az idei verseny eredményeit november 11-én 15 órakor a Keceli Pálinka Ünnep keretében hirdetik ki. A díjak elnyerői egy éven keresztül viselhetik a kitüntető címet és használhatják termékük népszerűsítésére.  A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elkötelezett abban, hogy a megyei pálinkák kiválóságait, megfelelő marketinggel, rendezvényeken való bemutatóval, sajtómegjelenéssel segítse.