Nyakunkon a határidő - GDPR sürget

Ápr. 16
2018

Az új európai uniós általános adatvédelmi rendelet (GDPR) az EU területén az adatvédelemmel összefüggő kérdéseket szabályozza és széles körben kötelezővé teszi közintézményeknél és vállalatoknál az adatvédelmi felelős kinevezését. Minden olyan szervezetnél szükség lesz adatvédelmi kollégára, ahol nagy mennyiségű adat kezelése történik. Ebbe a körbe tartoznak a nagy ügyfélszámmal rendelkező adatkezelők, úgy mint a pénzügyi szervezetek, a közüzemi szolgáltatók, a hatósági, a munkaügyi, vagy a bűnügyi adatállományt kezelő szervezetek, de az önkormányzatok, a költségvetési intézmények, a biztonsági kamerarendszert üzemeltetők, továbbá azok is, akik nagyszámú e-mail címmel építenek marketing adatbázist.

 

Érdemes utána járni, hogy szervezeteinknél az új jogszabály életbe lépése milyen kötelezettségekkel jár, milyen új feladatokat ír elő.

 

Az adatvédelemre vonatkozó EU-s jogszabály, valamint a magyarországi törvények és rendeleteknek való minél eredményes megfelelés elősegítése érdekében például a Kecskeméti Szakképzési Centrum Adatvédelmi felelős képzést indít május végén. A képzésre való jelentkezés módjáról további információt kaphat a www.kecskemetiszc.hu honlapon. a kapcsolat@kecskemetiszc.hu e-mail címen, vagy a +36-76-482698 és +36-30-3972667 telefonszámokon.