Minden nap számít

Már. 06
2018

A mai nap célja, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét a Föld természeti készleteinek végességére és az energiaforrások hatékony felhasználására. A klímaváltozás megállítása közös érdek, az energiahatékonyság pedig globális lelkiismereti kérdéssé vált. Érdemi eredményt azonban csak együttes erővel, az egyéni felelősség felismerésével érhetünk el.

A megyei önkormányzat szemléletformálással, érzékenyítő akciókkal, a cselekvő szervezetek összefogásával és informálásával tesz az éghajlatváltozás következményeinek mérséklése és a már kialakult hatásokhoz való alkalmazkodás érdekében. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) az önkormányzatok gazdaság- és településfejlesztési akcióit támogatja, mely projektek nagy részét a megyei önkormányzat koordinálja. Ennek keretében 2020-ig 10 028 242 772 forint értékben energetikai, 11 467 417 427 értékben környezetvédelmi fejlesztések valósulnak meg szerte a megyében, ezzel is segítve a fent kitűzött célokat.

Ismerjük fel felelősségünket, tegyünk érdemben azért, hogy Földünk a jövő nemzedékének otthona is lehessen. Kezdjük el ma!