Különleges gyűjtemény a halasi Thorma János Múzeumban

Feb. 09
2018

Egy pályázatnak köszönhetően Kiskunhalas Város Önkormányzata a helyi Thorma János Múzeum bővítésébe kezdett. Tette mindezt azért, hogy a Bay házaspár által felajánlott Nagybányai festők gyűjteményét méltó helyen tudja bemutatni a nagyközönségnek.

 A részleteiről a város polgármestere Fülöp Róbert a következőket mondta:

 „A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzattal közösen készítettük elő ezt a pályázatot, közösen nyújtottuk be és a végrehajtásban is együtt dolgoztunk. A megyei önkormányzat projektmenedzseri és nyilvánossággal kapcsolatos feladatokat vállalt, és támogatott bennünket végig, hogy ebben a folyamatban a legjobb eredményt érjük el. A projekt összköltsége 370 millió forint, ebből 300 millió forintos rész volt az építés és az eszközök beszerzése, a többi pedig a projektet terhelő egyéb költségek. Már csak az informatikai és a tárlatvezetéssel kapcsolatos eszközbeszerzés van hátra.  Terveink szerint március közepén lesz a pályázat zárása.”

A kiállítást Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is megtekintette Szakál Aurél múzeum igazgató tárlatvezetésével.

Az elnök a múzeumlátogatásra a megyejáró körútján, a Kiskunhalasi járás polgármestereivel történt megbeszélések után kerített sort. Az egyeztető fórum témája – a bajai és kiskőrösi találkozókhoz hasonlóan - az önkormányzatok részére kiírt, nyertes pályázatokkal kapcsolatos kérdések, problémák megvitatása volt az önkormányzat fejlesztési szakembereinek irányadásával.